Наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков направи анализ на представянето

...
Наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков направи анализ на представянето
Коментари Харесай

Йордан Янков: Ще има сериозни разговори с всеки един от играчите

Наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков направи разбор на представянето на своя тим, който позволи тежко проваляне от ЦСКА със 73:100 и по този метод остана отвън сметките за шампионата за Купата на България. 
 ЦСКА ЦСКА " умъртви " фантазиите на Академик Пд за Купата
“За страдание, играем на извънредно големи приливи и отливи - освен като тим, а и като характерности. Единият мач избухва един, а различен е на тотална друга страница. На идващия мач е на противоположния полюс и аз като треньор, несъмнено, не мога да тегля чоп на кой ще му тръгне играта и кой ще играе с по-голямо предпочитание. Резултатът е действителен, това е моментното положение на тима. Имаме две седмици да обърнем нещата. Играта на тима сега е доста по-притеснителна от това дали сме се класирали за Купата или не. 

С такава игра и да си се класирал, e без значение против кого ще играеш от първите четири тима. Така че в действителност ще има съществени диалози с всеки един от играчите и в случай че не видя позитивна смяна в тяхното държание, ще има промени. Най-вероятно няма да се укрепваме в подкошието. Финансовото ни положение не разрешава, не сме като някои тимове в лигата, които могат да си разрешат заместител или някой различен състезател. На този стадий оставаме с този ростер откъм огромни играчи. Ще забележим по какъв начин ще реагираме с пойнт гард или ще останем в този си тип. Изпитваме изключителни усложнения в организацията и подреждането на тима и вместо да използваме мощните страни на Васил Бачев и Джейдън Минет, ние ги слагаме в обстановка да провеждат играта и да пазят топката. Това не е натурално за тях. Не диря оправдания. Сами сме се докарали до тази обстановка и сами би трябвало да се извадим. Положението не е зле, в случай че всеки един от нас откри пропуските в себе си. 

В предните мачове със същия състав направихме завързани мачове с Рилски и Балкан. Можем да играем против по-силните, въпросът е да се нагласим душевен към това нещо. Дори с тези две седмици и даже с намирането на нов състезател ще бъде извънредно мъчно да спечелим и в Ямбол, и във Варна. Ние би трябвало да подобрим мисленето си като тим, да стартираме да играем дружно и да стартираме да се интересуваме от желанието, с което играем, в сравнение с това кой каква статистика има. Ако продължим по този метод, дали домакинство или посещение - няма значение. Дори и с тази цялостна зала отново загубихме с 30 точки от ЦСКА. Съдийството беше на извънредно високо равнище. На този стадий това е равнището на тима ”, сподели Янков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР