Наставникът Жозе Моуриньо за пореден път демонстрира нахакания си нрав,

...
Наставникът Жозе Моуриньо за пореден път демонстрира нахакания си нрав,
Коментари Харесай

Моу: Моят Интер беше най-великият, направи историята на Италия

Наставникът Жозе Моуриньо за следващ път показва нахакания си манталитет, потвърждавайки, че неговият Интер Милано е бил най-големият тим, печелейки требъла през 2010-а година – Шампионска лига, купа в Италия и Купата на Италия.

Същевременно Специалния удостовери, че е преборил Байерн Мюнхен с помощта на „ егото”, показвано от Луис Ван Гаал във финалния мач в Мадрид преди повече от девет години. Същевременно португалецът призна, че когато е пристигнал финала в Шампионската лига, той към този момент е решил да подпише контракт с Реал Мадрид.

„ Трябва да кажа нещо, което не съм го казвал в никакъв случай. Причината да не се завърна в Милано след триумфа в ШЛ е, тъй като си мислех, че в случай че се върна там, в никакъв случай няма да отида в Реал Мадрид. Исках да избягам от страстите си, като даже не отидох до съблекалнята, тъй като не можех да разреша самичък на себе си да се контролирам”, стартира Моу.

„ Направих решение да отида в Реал Мадрид, още не бях подписал с тима, само че бях взел решението. Вече бях отказвал на два пъти, само че на третия път беше невъзможно”, акценитра той.

„ Просто бях наясно, само че се опасявах от завръщането ми в Милано, с цел да отпразнувал Шампионската лига. Това щеше да промени решението ми и считам, че направих неточност тогава. Липсват ми играчите, само че не можеш да върнеш времето обратно. Не можем и да преживеем още веднъж тези мигове дружно, само че аз не ги пропущам да си ги напомням. Ще кажа едно нещо – те са ми другари и аз на тях също, по този начин виждам аз нещата – завинаги”, продължи Моуриньо.

„ Спечелихме три трофея за 15 дни, а Диего Милито вкара четири гола – Историческо!”.

Моуриньо се обърна и сурово към тогавашния треньор на Байерн Мюнхен Ван Гаал, който отписваше Интер за успех в ШЛ. „ Познавах, че Ван Гаал и егото му ще бъдат преимущество за нас и разчитах на това. Финалът беше извоюван преди да стъпим на терена. Постигнахме нещо и неповторимо, а това ми даде към този момент връзка с Интер и Италия. Интер през 2010-а година не беше единствено най-големия Интер в историята, само че и най-големият тим в историята на италианския футбол. Тези играчи и аз сме икони, а Италия направи футболната история, достигайки Интер този връх”, приключи Моуриньо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР