Настъпването на новата година често може да означава възприемане на

...
Настъпването на новата година често може да означава възприемане на
Коментари Харесай

Спестявай шумно: Нова техника за по-малко безсмислени разходи

Настъпването на новата година постоянно може да значи разбиране на ново държание и нови прозрения, които ни оказват помощ да реализираме финансовите си цели - а за някои консуматори на обществените медии тази година е отдадена на така наречен Loud Budgeting.

Терминът набира необятна известност в TikTok при започване на 2024 година, като един видеоклип съумява да събере над 1,4 милиона гледания към 16 януари, написа CNBC и разкрива детайлности за тази нова тактика за реализиране на поставените финансови цели в персонален проект.

Какво съставлява шумното бюджетиране?

Това е техника за икономисване на пари, която включва отвод от обществени благоприятни условия - като да вземем за пример вечеря с другар или женитба - когато това заплашва финансовите ви цели. Само че включва и откриване на повода, заради която го вършиме – а точно, че парите ви трябват за нещо друго.

Когато става въпрос за поддържане на взаимоотношенията ни, постоянно може да е мъчно да се откажем от брънча или почивката в другарска компания, за която всички споделят, че ще помним вечно. В сходни обстановки хората постоянно се усещат по този начин, като че ли нямат различен избор, с изключение на да одобряват с принуда поканата - и финансовите последствия, които могат да последват.

Идеята на шумното бюджетиране е просто да се даде опция на повече хора да се усещат удобно да приказват за финансовите си цели, които са най-актуални сега.

Работи ли?

Този метод може да ви помогне да преосмислите пропуснатата опция в позитивен аспект и деяние, което предприемате, с цел да постигнете дълготрайна цел.

" Приоритизирането на спестяванията и правенето на това с горделивост и на висок глас наподобява като чудесна концепция ", споделя Елизабет Шваб, програмен началник на отделите по поведенческа стопанска система и бизнес логика на психиката в The Chicago School. " Това дестигматизира нещо, което тормози доста хора. "

Въпреки това Шваб показва, че би трябвало да се откри баланс сред влагането на пари за спестявания и осъществяването на действия, които доставят наслада в живота на човек.

" Намаляването на всички тези обществени задължения в последна сметка се отразява върху нас в обществен и прочувствен проект ", споделя тя.
Организирането на спестяванията и следенето на задачите ще изиграе значима роля за постигането на този баланс. Например, може да помислите за спестовна сметка, която ви разрешава да създавате разнообразни финансови " фондове " за разнообразни цели.
Приложенията за бюджетиране могат да бъдат потребни принадлежности, които да ви оказват помощ да решите дали би трябвало да откажете поканата за кафе, с цел да постигнете задачата си, показват в умозаключение CNBC.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР