Настъпва есен, а тя освен настроение за топло какао или

...
Настъпва есен, а тя освен настроение за топло какао или
Коментари Харесай

Есенните обувки могат да бъдат опасни за здравето

Настъпва есен, а тя с изключение на въодушевление за топло какао или пък късно море, носи и избрани опасности. Оказва се, че есенните обувки могат да бъдат рискови за здравето на хората, предава РИА Новости.
"Заради стилните трендове от последните години все по.малко хора носят високи есенни и зимни обувки, които да покриват глезените. А носенето на обувки "половинки " носи сериозен риск от хипотермия ", предизвестява травматологът и ортопед Константин Терновой.
"Хипотермията на глезените може да провокира съществено инфектиране на ахилесовото сухожилие ", предизвестява лекарят и добавя, че даже и носенето на по-дълги панталони не е решение против студа.
„ Краката би трябвало да бъдат обути в сухи обувки, а те би трябвало да са сезонни, водоустойчиви и да покриват глезена. Кецове или маратонки от плат няма да предпазят краката ви от студа.
А в днешно време с капризите на природата мокрите или влажни обувки могат да донесат простуда или инфектиране на ахилесовото сухожилие, което се характеризира с голямо зачервяване, доста мощна болежка и неспособност да се стъпва на болния крайник ", добави лекарят.
Съветът за положително здраве е да се премине към есенни обувки, когато дневната температура се задържи към 14 градуса. "Есенните обувки не са зимни, те би трябвало да дишат. Не е належащо при първите студове да обувате зимни ботуши - по този начин хем краката ви ще се сварят, хем евентуално ще намирисват до края на деня ", добавя специалистът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР