Настъплението на фашизма и неофашизма в България е факт, който

...
Настъплението на фашизма и неофашизма в България е факт, който
Коментари Харесай

БСП-София към ПП-ДБ: От какво се страхувате, та унищожавате история. Какво празнувате тъй истерично?

Настъплението на фашизма и неофашизма в България е реалност, който не може да остави безучастни българските социалисти.

 

Това се споделя в позиция на Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП- София, изпратено до медиите.

 

Ето и още от документа:

Първо. Паметникът на Съветската войска, знак на успеха над нацизма, бе посечен по най-варварски, касапски метод. Това незаконно действие е в фрапантно нарушаване на закона, на двустранния контракт сред България и Русия, на серия конвенции на ЮНЕСКО и Организация на обединените нации в отбрана на културните монументи, както и на годишните резолюции на Генералната асамблея на Организация на обединените нации против реабилитацията на фашизма и нацизма и проверката на резултатите от ВСВ.

 

Второ. Програмният съвет на БНР арестува изявлението на Петър Волгин с госпожа Митрофанова, дипломат на Руската федерация, което опонира на дипломатическата процедура и умишлено ерозира българо-руските връзки. Никога до момента не е спирано изявление с дипломат, която и страна да съставлява той. Това е брутална цензура и жестоко тъпчене на свободното слово. Така Програмният съвет на БНР опозори себе си и срина престижа на БНР като всепризната територия на свободното слово.

 

Трето. Академичният съвет на СУ " Св. Климент Охридски " жигосах проф. Дарина Григорова за нейните антинацистки убеждения. Проф. Григорова е неоспорим престиж в академичната общественост и академик с ярка гражданска позиция. Така Академичният съвет на СУ " Св. Климент Охридски " потъпка свободата и независимостта на българската просвета, и научната съвест и опозори нашата Алма матер.

 

И като венец на цялата тази срамна поредност ПП/ДБ означиха светлите Рождественски празници по един " кулинарен " метод, заслужен за наказание и пренебрежение.

 

От какво се страхувате, госпожи и господа, та унищожавате историята, арестувате свободата на словото и срамите академичната независимост? Над какво тържествувате? Какво празнувате така истерично? Един народ има бъдеще единствено, когато има родова памет и история.

 

Историята не може да бъде нито изменена, нито победена! Историята не прости служенето на непознати ползи и носи давност за конюнктурния национализъм. И вас няма да подмине!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР