Настаняването на първокурсниците в общежитията на Софийския университет започна едва

...
Настаняването на първокурсниците в общежитията на Софийския университет започна едва
Коментари Харесай

СУ настани студентка с две момчета в общежитие, след което я остави на улицата

Настаняването на първокурсниците в общежитията на Софийския университет стартира едвам през вчерашния ден, само че проблемите не закъсняха. Студентка беше класирана в една стая с две момчета, а откакто от Комисията по настаняване откриха грешката, тя беше принудена да се впусне в хаоса по ново настаняване, което може да я остави на улицата.
 Няма да има оставки за гафовете с настаняването в общежития на СУ. Вместо това ще има комисия  Студентският съвет желае две оставки в СУ поради гафовете с настаняването в общежитията  Цената да живееш в общежитие на СУ: персонални данни на показ, безпорядък и часове по опашки
Първокурсничката, чието име не загатваме по нейно предпочитание, схваща, че е настанена в бл. 19 в Студентски град, когато излиза класирането за общежитие - в 01:30 на 27 септември. Това е и първата дата, когато част от студентите съгласно факултета би трябвало да се настанят.

Тъй като бл. 19 не се стопанисва от Софийския университет, а от различен ВУЗ, момичето взема решение да се обади на домакина на блока, с цел да попита дали би трябвало да съблюдава съответните дати за настаняване. След като е запитана за номера на стаята ѝ, той открил, че тя е настанена с две момчета, по тази причина ѝ казал да отиде още на следващия ден, с цел да приказва с Комисията по настаняване.

Студентката това и прави. След дълго очакване на опашка пред бл. 42, станала пословична от началото на настанителната акция, идва нейният ред. От Комисията по настаняване ѝ обяснили, че от бл. 19, в който е настанена, са изпратили систематизиране от предходна година. Така сега не е ясно какъв брой свободни места има и кои стаи са заети. Това била и повода за объркването.

Казали ѝ, че сега разновидностите са да я настанят в общежитие, което се намира на бул. " Цар Борис III ", или в бл. 7 в Студентски град, който се стопанисва от Медицинския университет.

Дали ѝ разменно писмо, което да бъде подписано и подпечатано в 102 кабинет на Комисията. 

След процедурата с подписа и печата момичето отишло в бл. 7. Там домакинът обаче бил безапелационен, че е нужен още един автограф от комисията на Медицинския университет, с цел да бъде настанена. Последното изискване се оказало неосъществимо за момента – въпросната комисия работела единствено във вторник и четвъртък.

Така сега момичето остава на улицата, до момента в който изчака вторник, с цел да получи нужния ѝ автограф. В същото време тя няма непокътнато място в блока, а настаняването продължава и може да се окаже, че за нея в последна сметка няма места. 

На фона на този безпорядък си задаваме въпросите: А в случай че първокурсничката не се беше обадила предварително в блока, в който е настанена и по този начин да разбере за зародилата неточност? Ако беше пристигнала сама с багажа си в упоменатата дата, на която да се настани в стаята си, без да знае за казуса? 

ОFFNews потърси мнението на Комисията по настаняване, като изпрати питане на упоменатия имейл адрес. Очакваме тяхната позиция по случая.

Разполагаме с видео на диалога на първокурсничката с Комисията по настаняване. Записан е моментът, в който ѝ търсят общежитие, с цел да бъде настанена:  

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР