Насред потока от новини за импийчмънта на президента Доналд Тръмп,

...
Насред потока от новини за импийчмънта на президента Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

„Кадилак“ полетя в небето, където вече са японци и нидерландци

Насред потока от вести за импийчмънта на президента Доналд Тръмп, компанията „ Дженерал Мотърс “ публично показа автомобил, който лети без водач. Безпилотният „ Кадилак “ е същинско знамение на техниката и компютърните технологии. Машината ще излетява и ще каца отвесно.
Ще развива близо 90 км/ч и ще е супер комфортна за градски условия, тъй като ще може да прелита от постройка на постройка без никакъв проблем.

Новата автомобилна рожба на американската промишленост ще се движи с електричество. След формалното показване ще има и специфични проби с присъединяване на публицисти и жители.

В Япония компанията NEC показва летяща кола през 2019 година Автомобилният колос „ Тойота “ още през 2017 година даде обещание, че ще създаде летящи коли, които ще възпламенят олимпийския огън на Лятната олимпиада в Токио през 2020. Миналата година такива към този момент имаше създадени, само че олимпийските игри се отложиха поради коронавирус пандемията.

.
Една от колите на NEC

Нидерландската компания PAL-V разгласи на 28 октомври, че летящият ѝ автомобил Liberty е получил позволение от Министерство на превоза да се движи по публични пътища. Колата PAL-V Liberty е в действителност жирокоптер. Роторът ѝ може да бъде прегънат, позволявайки на транспортното средство да се движи по пътя като най-обикновена кола. За излитането ѝ е нужна писта дълга сред 180 и 330 метра, само че за кацане са ѝ нужни единствено 30 метра. Както във въздуха, по този начин и на пътя, оптималната скорост на Liberty е 180 км/ч., а трансформацията от пътен във въздушен режим (или обратно) лишава сред пет и 10. Тя е бензинова и може да остане във въздуха към 4 часа и да измине към 1300 км.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР