Наслушали сме се на какви ли не съвети за успеха.

...
Наслушали сме се на какви ли не съвети за успеха.
Коментари Харесай

1 съвет, който няма да ви хареса, но ще спаси кариерата ви

Наслушали сме се на какви ли не препоръки за триумфа. Доста от тях звучат тривиално и прекомерно захаросано. Истината е, че насоките, които имат резултат, не всеки път са приятни и лесни. Но пък тъкмо те ще ви изведат на верния път.

Според Inc.com да вземем за пример най-ценният съвет е " Тренирайте търпението си. Ще ви е нужно, с цел да откриете същинската си пристрастеност ".

На актуалния човек това надали ще му хареса. Свикнали сме да получаваме всичко на момента, да се залъгваме с нереалистични упования, да разчитаме на моменталното задоволство. Мислим, че намирането на съвършената работа ще стане от първия път, без провали и турбуленции. И бъркаме.

Как обаче да се научим на самообладание? Не е елементарно, само че би трябвало да сме решителни и да се фокусираме върху крайната цел. Вземете за образец спортистите на Олимпиадата - трудят се години наред за един-единствен миг, вършат жертви и в вярното време дават най-хубавото от себе си.

Радвайте се на дребните си достижения, те не са незначителни, а са нужните стъпки към огромния триумф. И не забравяйте - добре неща идват при тези, които са търпеливи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР