Наслука и стопанисвайте отговорно българските гори. С тези думи министърът

...
Наслука и стопанисвайте отговорно българските гори. С тези думи министърът
Коментари Харесай

Министър Явор Гечев към ловците: Наслука и стопанисвайте отговорно българските гори

Наслука и стопанисвайте отговорно българските гори. С тези думи министърът на земеделието Явор Гечев се обърна към ловците във връзка откриването на ловния сезон 2022/2023 година

„ Призовавам всички Вас да пазите както себе си, по този начин и останалите участници в лова ”, споделя още в своето послание към българските ловци Явор Гечев. Той отбелязва, че страната ни води целенасочена политика в региона на ловното стопанство за запазване на дивечовите популации, която се извършва дружно с ловните сдружения. „ Вярвам, че с професионализъм и обич към българската природа, отстоявайки ловните правила, нравственос и морал, ще продължим да работим в отбрана на нашите гори и популацията в тях “, добавя още министърът.

По традиция ловът в България започва във втората събота на месец август, като тази година той стартира на 13 август 2022 година За трета поредна година, за разлика от другите европейски страни, българските ловци, с помощта на напъните на страната, ще могат да ловуват гургулица, като дневната норма за отстрел е до 8 бр. По искане на Европейската комисия от тази година стартира и провеждането на мониторинг на типа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР