Наследството и творчеството на аржентинския писател Хорхе Луис Борхес може

...
Наследството и творчеството на аржентинския писател Хорхе Луис Борхес може
Коментари Харесай

Тежкото наследство на големия Хорхе Луис Борхес: кой ще го наследи?

Наследството и творчеството на аржентинския публицист Хорхе Луис Борхес може да преминат в ръцете на племенниците на неговата вдовица и единствен легален правоприемник, откакто тя умря в края на март, без да остави наследство, съобщи Агенция Франс Прес.

На 26 март в Буенос Айрес на 86-годишна възраст умря Мария Кодама, която беше писателка и дългогодишна сътрудничка на създателя. Самият Борхес е мъртвец от 1986 година
                             

Той и Мария Кодама подписват брак два месеца преди гибелта на писателя. Двамата нямат деца.

Проблемът се състои в това, че Кодама " не е оставила наследство и никой, с който се консултирахме, не знае " за документ, в който е изразила последната си воля. Това декларира пред медиите нейният юрист - Фернандо Сото.

Заради събитията и за да се предотврати възможен спор, юристът се е показал пред правораздаването като " заинтригувано лице " и е изискал ограничения за отбрана на имуществото на писателя. А също и процедура за търсене на възможни наследници.
 
                             

Появили са се обаче петима племенници, които са деца на Хорхе Кодама (починалият брат на вдовицата Мария). Родствената връзка е доказана, а те се намират в Аржентина.

При липса на наследство или наследници, приети от съда, наследството на Борхес, което включва недвижими парцели, неговата библиотека, ръкописи, авторски права, ще премине под надзора на страната.

Мария Кодама, спътницата на създателя на " Измислици ", " Алефът " или " Докладът на Броуди ", сътвори през 1988 година фондация на името на писателя. Но тя " работеше с финансиране, зависещо от Мария, от собствеността й ", разясни юристът Фернандо Сото. Интересен проблем, чийто излаз към този момент остава неразбираем...
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР