Наследниците на починали безработни вече няма да представят удостоверение за

...
Наследниците на починали безработни вече няма да представят удостоверение за
Коментари Харесай

Без удостоверение от потомци на починали безработни

Наследниците на умряли безработни към този момент няма да показват уверение за наследници, с цел да им бъдат изплатени неполучени компенсации, за безработица. Това планува план на държавно разпореждане, за промени в Наредбата за разпределяне и погашение на тези компенсации.

Той е оповестен за публично разискване и ще влезе в действие от 31 март. Проектът е разискван в Националния съвет за тристранно съдействие и е одобрен от Надзорния съвет, на Националния застрахователен институт. Предложените промени са свързани с нуждата от синхронизиране на подзаконовата нормативна уредба, с наредбите на Закона за електронното ръководство.

От 31 март тази година влиза в действие смяна в този закон, според която отпада опцията административните органи да изискват от хората да показват разнообразни документи за доказване на обстоятелства и условия, които са налични в регистри и могат да се набират по длъжностен път.

В тази връзка се предлага смяна в Наредбата за разпределяне и погашение на паричните компенсации за безработица, на съображение на която, при подаване на заявление за погашение на неполучено парично обезщетение, за безработица, от наследниците на умряло правоимащо лице, отпада условието за показване на уверение за наследници.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР