Наскоро сте донесли ново коте в дома си? Ако е

...
Наскоро сте донесли ново коте в дома си? Ако е
Коментари Харесай

Как да се сближите с котката си

Наскоро сте донесли ново коте в дома си? Ако е по този начин, това е отлично. Хубаво е, когато котките получават втори късмет за благополучие. Отиването в нов дом обаче може да бъде доста стресиращо за пухкавата животинка. Вашият домакински любим може да се нуждае от време, с цел да се настани и да свикне. Как да се сближите с котката си?

За да стане това по-бързо, би трябвало да знаете какво харесват котките. Предложете безвредно пространство на новия си любим. Разбира се, ще би трябвало да положите основите – котешка храна, вода и чиста котешка тоалетна.

Направете дома си привлекателен и комфортен за вашия бухнал другар, като поставите вкъщи си котешки играчки, катерушки и комфортни места за сънливост. Ако имате други домашни любимци, първо поставете новото си коте в обособена стая. Отделете време с него. Не бързайте да покажете благосклонността си, оставете животинката да пристигна при вас.

Говорете на писаната. Разговорът с котето е различен добър метод да се сближите с котката. Използвайте другарски, гальовен звук. Не забравяйте да му говорите по име, изключително в случай че му давате ново. Така котката ще запомни името си.

Играчките за котките също са значими. Те обслужват няколко цели. На първо място, те забавляват котето и спомагат за попречване на скуката. Предлагат на вашето коте безвреден, здравословен излаз за всеки яд или тревога, които изпитва. Не на последно място, те просто са занимателни! Предложете на своя любим многообразие от играчки.

 Спяща котка

Играта с вашата котка е различен добър метод да ѝ помогнете да се усеща сигурна и обичана. Дръжте играчка с пръчка, с цел да я гони вашият любим, или използвайте лазерен показалец. Измислете сами игри, котките са задоволително палави, с цел да бъде това извънредно елементарно.

Много от нашите котешки другари са много привързани и обичат да бъдат галени и мечтани. Разбира се, всяка котка е друга. Някои котета са много другарски настроени и незабавно ще скочат в скута ви. Други са по-плахи и могат да бягат и да се крият, когато се приближите. Много е значимо да оставите котката да пристигна при вас сама.

Важно е да не вършиме внезапни придвижвания и да не вдигате мощен звук, когато се приближавате към новия домакински любим. Ако не е привикнал с вас, това може да го изплаши.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР