Наскоро се появи непроверена информация, че Продължаваме проманата са станали

...
Наскоро се появи непроверена информация, че Продължаваме проманата са станали
Коментари Харесай

Продължаваме промяната не е член на АЛДЕ

Наскоро се появи непроверена информация, че " Продължаваме проманата " са станали член на АЛДЕ или че са подали документи за участие в демократичното семейство.

Както е известно сега Движение за права и свободи е член на АЛДЕ, а Илхан Кючюк е президент на АЛДЕ.

 

Епицентър.бг се обърна към групата на " Обнови Европа " с въпрос да обясни статута на " Продължаваме промяната ".

 

Оттам получихме следния отговор:

 

" Членството в " Обнови Европа " като политическа група в Европейския парламент се основава на принадлежност на определени членове на Европейския парламент.

Приемането на членове в партията ALDE става след изчерпателен развой на кандидатстване, започващ с документално заявление за участие, следвайки прецизни условия и график и е предмет на решение на партийния съвет на ALDE да одобри или не претендента.

Към момента Движение за права и свободи е единствената партия от България, която членува както в Групата на " Обнови Европа ", по този начин и в АЛДЕ ".

 

Това значи, че всички напъни на " Продължаваме промяната " да се бележит като европейска партия, се разминават с действителността.

" Продължаваме промяната " би трябвало първо да се потвърди на европейски избори, да изпрати в Европарламента свои представители, те да подадат заявки за участие в дадена европейска партия, молбата им да бъде прегледана и утвърдена и чак тогава могат да претендират за европейска легитимация.

 

Ако пък упорстват това да стане точно в АЛДЕ, то решението за утвърждение минава пред Движение за права и свободи и персонално през Илхан Кючюк, имайки поради неговата приета управителна роля в демократичните среди на Европа.

 

По време на съвещанията на Европейския съвет, когато се събират ръководителите на всички страни от Европейски Съюз, министър председателят Николай Денков взе участие в лидерските срещи на групата " Обнови Европа ".

 

Припомняме, че преди година тогавашният министър председател от Политическа партия Кирил Петков беше поканен на срещите на " Обнови Европа " от френския президент Еманюел Макрон, защото партията му нямаше свое политическо семейство, няма и евродепутати. Тогава Петков разгласи, че Политическа партия има покана да се причисли към групата на европейските либерали " Обнови Европа ", само че сложи изискване да се премисли участието на Движение за права и свободи там.

Оттам обаче му дадоха отговор изрично, че Политическа партия би трябвало първо да бъде поканена, а слагането на такива условия не дава отговор на европейските правила за толератнто отношение към други партии.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР