Наскоро САЩ съобщиха за най-големия брой случаи на COVID-19, тъй

...
Наскоро САЩ съобщиха за най-големия брой случаи на COVID-19, тъй
Коментари Харесай

КОВИД по света: Америка бележи нови антирекорди, Англия се готви за ново затваряне

Наскоро Съединени американски щати оповестиха за най-големия брой случаи на COVID-19, защото продължаващата пандемия  от ковид  все още тормози нацията и бележи високи равнища на новозаразени и умряли хора.

Според CNN, Съединени американски щати оповестяват за 99 321 нови случая в петък, надминавайки дневния връх на Индия от 97 894 случая на ковид за един ден на 17 септември.

Към събота следобяд повече от 9 163 700 американци са тествали позитивно за COVID-19 и най-малко 230 100 са умряли от вируса, съгласно база данни на New York Times.

Д-р Джонатан Райнер, професор по медицина в университета Джордж Вашингтон, сподели пред CNN, че увеличението на случаите може непосредствено да се трансформира в увеличение на смъртните случаи. " 100 000 случая през вчерашния ден след две седмици ще стартират да се трансформират в голям брой смъртни случаи ", сподели той. " Така че ще забележим освен случаите да продължат да ескалират, само че ще забележим може би 2000 смъртни случая дневно след две или три седмици. "

Бившият комисар по опазването на здравето в Балтимор доктор Леана Уен също предизвести, че в случай че американците не стартират „ ползват целенасочени ограничения “ като носенето на маски, прекъсването на бизнеса с висок риск и избягването на обществени събирания, в бъдеще може да се наложи затваряне на цялата страна. " Ако не вършим тези неща в този момент, ще претоварим здравните си системи и тогава може да се наложи нов лок доун ", сподели тя пред CNN.

В петък, същия ден, когато Съединени американски щати реализираха рекордната си статистика за един ден, нова публикация от откриватели от Станфордския университет откри, че предизборните манифестации на президента Доналд Тръмп са довели до огромен брой случаи на ковид в страната.

Според CNBC, откакто разгледаха 18 митинга на Тръмп, извършени сред 20 юни и 22 септември и проучиха следващи данни за COVID-19, откривателите откриха, че митингите са довели до над 30 000 случая. „ Общностите, в които се организираха митингите на Тръмп, заплатиха висока цена във връзка с новозаразени “, написа водещият създател Б. Дъглас Бернхайм.

Извън Съединени американски щати няколко други страни не престават да се борят с пандемия та, в това число Англия , която ще влезе във втората си национална карантина през идната седмица.

В събота английският министър председател Борис Джонсън разгласи, че страната ще влезе в едномесечен лок даун от 5 ноември до 2 декември.

" От четвъртък до началото на декември би трябвало да останете у дома ", сподели той в бюлетин за вести на BBC и в Twitter.
По време на заключването страната ще затвори всичко, с изключение на главните магазини и просветителните центрове. Към събота в Англия има близо 860 000 случая на ковид и най-малко 41 132 смъртни случая, съгласно Times.

Франция е под карантина от петък, като президентът Еманюел Макрон подреди на хората да останат у дома, като се изключи съществени действия, като пазаруване на храна или търсене на здравна помощ.

В отговор на втората вълна от каузи в Германия канцлерът Ангела Меркел съобщи на конференция в сряда, че от 2 ноември заведенията за хранене и питейните заведения ще затворят, съгласно Washington Post. Публичните събирания също ще бъдат лимитирани до най-много 10 души.

Австрия и Португалия афишират нови ограничавания
Австрия и Португалия оповестиха нови ограничавания в опит да лимитират разпространяването на ковид.

В Австрия рестриктивните мерки включват комендантски час от 20:00 до 06:00. Кафенета и заведения за хранене ще работят само като храна за у дома.

Мерките на Португалия обгръщат 70% от страната. Хората ще би трябвало да останат вкъщи.

Редица европейски страни постановиха нови ограничения, до момента в който континентът се бори с втора вълна.

В петък Австрия записва рекордни 5627 инфекции.

Ограниченията, оповестени в събота, ще влязат в действие във вторник и ще продължат до края на ноември.

Фитнес залите ще бъдат затворени дружно с музеите, само че магазините ще останат отворени.

Детските градини и началните учебни заведения ще останат отворени, само че гимназиите и университетите ще преминат към онлайн образование.

" Не приехме това решение с лека ръка, само че е належащо ", съобщи канцлерът Себастиан Курц по време на конференция.

Португалия също разгласи нови ограничения в събота, които ще важат за 121 региони от 308 в страната. Мерките обгръщат както Лисабон, по този начин и Порто.

На хората в тези региони се споделя да останат у дома и да работят онлайн, когато е допустимо. Магазините би трябвало да се затворят до 22:00.

Португалският министър-председател Антонио Коста съобщи: " Ако нищо не бъде направено, повишаването на инфекциите неизбежно ще ни докара до обстановка, в която нашата здравна система няма да издържи. "

Мерките ще бъдат преразгледани след две седмици.

В събота Португалия записва 4007 случая и 39 смъртни случая. Почти 2000 души се лекуват, от които 286 са в реанимация.

Какво се случва другаде в Европа ?
Голяма част от Европа се бори с възходящи равнища на зараза, като няколко страни възстановяват националната карантина или частични блокади, с цел да се опитат да спрат вълната.

Словакия разгласи, че тества всички на възраст над 10 години, с цел да се опита да спре разпространяването на заболяването там. Очаква се планът за тестване на четири милиона души в страната, където инфекциите са нарастнали, да продължи през идващите два уикенда.

Полша  отбелязва усилват за пети следващ ден, като пациентите с Covid-19 заемат 16 144 болнични кревати - 1 305 от тях на вентилатори - съгласно полското здравно министерство. Има 280 нови смъртни случая.

Увеличението идва, защото протестиращите против съвсем цялостната възбрана на абортите от предходната седмица не престават да се опълчват на апелите на държавното управление да останат вкъщи заради възходящите инфекции.

Страната към този момент има най-високото равнище на ограничавания до момента, като обществените събирания са неразрешени, множеството учебни заведения са затворени, а заведенията за хранене и кафенетата оферират единствено услуги за носене.

Миналата седмица полският президент Анджей Дуда, 48-годишен, направи позитивен тест за вируса, само че няма признаци.

Към събота Полша има общо 340 834 случая, като 5351 смъртни случая са съгласно Европейския център за профилактика и надзор на болесттите.

Смъртните случаи от Covid-19 в Унгария са нарастнали с 51, като общият им брой е 1,750, заяви държавното управление в събота.

Унгария към момента не е наложила ограничавания върху всеобщите събития, като учебните заведения и магазините остават отворени, а футболните мачове се състояха през цялата пандемия.

Към събота Унгария има общо 71 413 случая, съгласно Европейския център за профилактика и надзор на болесттите.

Гърция разгласи отчасти блокиране, като заведения за хранене и други развлекателни действия бяха затворени в огромните гръцки градове от вторник. Гърция не е виждала толкоз доста случаи, колкото други елементи на Европа , само че от началото на октомври се следи непрекъснат растеж.

Белгия разгласи връщане към националната карантина от понеделник, защото последните данни за ковид а демонстрират, че има най-голям % на зараза в Европа. Това значи, че малките магазини и компании, предлагащи персонални услуги като фризьорски салони, ще бъдат затворени доникъде на декември. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР