Наскоро публикуван видеоклип показва как полицията стреля по превозно средство на спирка при сблъсък, който противоречи на първоначалния полицейски разказ

...
Адвокат, представляващ семейството на 27-годишен мъж, който беше застрелян и
Коментари Харесай

Адвокат, представляващ семейството на 27-годишен мъж, който беше застрелян и убит от полицейски служител от Филаделфия миналия понеделник, пусна ново видео за наблюдение на фаталната полицейска среща, което противоречи на първоначалния разказ за инцидента, предоставен от полицията.

Първоначално полицията каза на репортери, че служителите са дали на мъжа множество команди да хвърли оръжие, докато е бил извън автомобила си. Два дни по-късно полицейският комисар на Филаделфия Даниел Аутлоу каза, че стрелбата е избухнала, докато мъжът е бил вътре в превозното средство, като се позовава на запис на протрита камера, който „много ясно показва, че това, което първоначално съобщихме, не е всъщност това, което се е случило“.

Семейството на Еди Айризари говори с репортери на 22 август относно видеото от частен жител, което разказва много различна история от полицейската. Семейството на Еди Иризари разговаря с репортери на 22 август за видеото от частен жител, което разказва много различна история от полицейската. KYW

Видеозапис от камери за наблюдение показва среща

В изглед от птичи поглед на сблъсъка с полицията, видеозапис от камера за наблюдение, предоставен от местен жител, показва Еди Иризари да спира на място за паркиране, прегазвайки оранжеви конуси в процеса и паркира, преди полицейска кола да спре от страната на пътника му кола няколко секунди по-късно в тясна жилищна улица.

Видеото показва как полицай излиза от страната на пътника на патрулната кола и изважда огнестрелно оръжие от колана си, докато пресича предната част на патрулната кола и се насочва към колата на Иризари, крещейки нещо като: „Покажете ни ръцете си!“ и след това „Покажи ми ръцете си“ два пъти.

Властите работят на мястото, след като полицай от Филаделфия простреля смъртоносно мъж в понеделник, 14 август 2023 г., във Филаделфия. Полицията промени разказа си за смъртоносна стрелба от полицай от Филаделфия в понеделник, признавайки, че лицето е било простреляно вътре в колата, а не отвън и вече не казва, че е избягал от спирка и по-късно се е „хвърлил“ срещу полицията с нож. (Tom Gralish/The Philadelphia Inquirer чрез AP) Властите работят на местопроизшествието, след като полицай от Филаделфия простреля смъртоносно мъж в понеделник, 14 август 2023 г., във Филаделфия. Полицията промени разказа си за смъртоносна стрелба от полицай от Филаделфия в понеделник, признавайки, че лицето е било простреляно вътре в колата, а не отвън и вече не казва, че е избягал от спирка и по-късно се е „хвърлил“ срещу полицията с нож. (Том Гралиш/The Philadelphia Inquirer чрез AP) Том Гралиш/The Philadelphia Inquirer/AP

Изминават приблизително пет секунди между времето, в което полицаят излиза от патрулната си кола, притичва до шофьорската страна на автомобила на Иризари и стреля с пистолета си, което изглежда шест пъти, като поне един изстрел удря предното стъкло на Иризари. Докато стреля с оръжието си, полицаят се чува да крещи нещо като „Хвърли ножа!“

Докато полицаят тича към Иризари, който седи на шофьорската седалка, Иризари се вижда да повдига прозореца от страната на водача, преди полицаят да стреля в колата му.

Видеото показва как полицаят се отдръпва и бяга обратно към патрулната си кола, докато стреля по Иризари.

И двамата полицаи, които реагират на спирането на трафика, изглежда се опитват да влязат в автомобила на Иризари, но вратите са заключени. След това полицаите могат да отворят колата на Иризари и след това да го измъкнат от превозното средство и да го поставят в патрулната кола.

Семейството чака да бъдат публикувани записите от камерата на тялото

„Разказът, че той е излязъл (от) колата и се е хвърлил към полицията, всъщност не съответства на това, което очите ни видяха от самото начало“, каза адвокатът на семейството на Иризари Шака Джонсън пред репортери във вторник следобед. „Но ние обичаме да се доверяваме на нашето местно правителство и решихме, че може би ще изчакаме, докато бъдат публикувани записите от камерата, за да съпоставим това, което видяхме с това, което чухме.“

Джонсън каза, че градската прокуратура е отправила покана към семейството на Айризари да гледа насаме записа от камерата на тялото миналия петък, но след това окръжната прокуратура на Филаделфия отмени това предложение, позовавайки се на текущо разследване.

Адвокатът каза, че ще предаде записите от камерите на инцидента на всички правоприлагащи органи, които разследват фаталната стрелба.

Досега семейството не е виждало този кадър.

Вместо това семейството на жертвата и техният адвокат успешно обходиха квартала, като помолиха хората да помогнат и да им предоставят всякакви записи от камери за наблюдение или записи от камери на звънеца, които имат от деня и часа на инцидента.

„Какво ще кажете за това, което току-що видяхте, може да бъде объркано като „Той излезе от колата и се хвърли към полицаи“? Нито едно нещо“, каза Джонсън пред репортери.

„Мисля, че като част от разследването, част от това, което бихме искали да получим отговор, е кой е дал тази първоначална информация на служителя по обществена информация?“ Джонсън каза във вторник.

Правоприлагащите органи не са се свързали със семейството на Иризари, за да предоставят актуална информация за разследването или да им предоставят допълнителни подробности по случая, каза Джонсън.

Джейн Ро, говорител на окръжния прокурор на Филаделфия Лари Краснър, оспори това твърдение, като каза, че офисът е в постоянен контакт със семейството на Иризари чрез техния адвокат и очаква с нетърпение да се срещне с тях лично.

Отделът за специални разследвания в офиса на прокуратурата разследва инцидента, като в изявление от вторник се казва, че „службата на прокуратурата възнамерява да спази поетото под клетва задължение да търси справедливост за всички, които са замесени във фаталната стрелба на г-н Иризари, както и за всички тези филаделфийци, които не са пряко замесени, но които се интересуват дълбоко от справедливостта, справедливостта и независимостта.

В интервю за CNN в петък лелята на Иризари, Зораида Гарсия, каза, че семейството смята, че може да е имало езикова бариера между Иризари и полицията, защото той не е говорел добре английски.

Беше се преместил от Пуерто Рико във Филаделфия преди седем години, обясни тя.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР