Наскоро от списание Rolling Stone обявиха избора си за най-добрите

...
Наскоро от списание Rolling Stone обявиха избора си за най-добрите
Коментари Харесай

10-те най-добри филма от 2013 година според IMDb

Наскоро от списание Rolling Stone оповестиха избора си за най-хубавите филми на 2013 година. Лидер измежду 10-те ленти, определени от редакторите на списанието, е „ 12 години в иго “, разказващ същинската история на Соломон Нортъп, чиято орис раздрусва света при започване на 19-ти век.

На номер две е фантастичният галактически трилър със Сандра Бълок и Джордж Клуни „ Гравитация “, а на трото място е „ Вълкът от Уолстрийт “ на Мартин Скорсезе с присъединяване на Леонардо ди Каприо и Матю Макконъхи. В челната петица на Rolling Stone са още сантименталните драми „ Преди среднощ “ с Итън Хоук и Жюли Делпи в основните функции и „ Тя е глас “ с присъединяване на Хоакин Финикс.

От сп. Time също пуснаха сходна ранглиста, а изборът на техните редактори за най-хубавия филм на годината падна върху „ Гравитация “. На номер две е „ Великият Гетсби “, а в челната петица са още основаният на същински случай от 80-те години „ Американската скица “, „ Тя е глас “ и биографичната драма от Китай „ Великият занаятчия “.

В общи линии изборът на редакторите и на двете списания се припокрива, само че ние взехме решение да се доверим на 10-те най-хубави кино лентата на годината съгласно кино портала IMBd. Тяхната класификация се приближава оптимално до най-касовите филми за 2013 година, т.е. до това, което са предпочели милиони хора по света да гледат и за което са си купили билет. Ето ги и тях:

1. „ Човек от стомана “ (Man of Steel)


Сюжетът споделя за момче, което открива, че има невероятни сили с извънземен генезис. Вече пораснал, той се насочва на странствуване, с цел да открие своите корени и задачата, която му е предоставена. Героят в него би трябвало да се появи, с цел да може да избави света от заличаване и да се трансформира в знак на вярата за цялото човечество. Режисьор Зак Снайдър. В функциите: Лорънс Фишбърн, Айлит Зурер, Андже Трау, Ръсел Кроу, Кевин Костнър и други Музиката е на гениалният Ханс Цимер. Филмът съумя да събере доходи от над 290 млн. $.

2. „ Железният човек 3 “ (Aron Man Three)


Сценарият на Дрю Пиърс и Шейн Блек е на основата на емблематичния супергерой Железния човек на Marvel. Този път той е изправен против зложелател с безгранична власт. Личният свят на Тони Старк е погубен и той се залавя с мъчителното начинание да открие виновниците. Режисьор Шейн Блек. В функциите: Робърт Дауни мл., Гуинет Полтроу, Гай Пиърс, Бен Кингсли и други Лентата е преди всичко в бокс офиса по доходи с над 400 млн. $.

3. „ Игрите на глада: Възпламеняване “ (The Hunger Games: Catching Fire)


Втората част от поредицата “Игрите на глада “, основана на трилогията на Сюзън Колинс, съумя да събере доходи от над 340 млн. $. Сюжетът споделя по какъв начин Катнис Евърдийн и Пийта Меларк се завръщат вкъщи откакто побеждават в 74-те Игри на глада, само че успеха значи да изоставен фамилиите и най-близките си другари, с цел да поемат на „ Турнето на спечелилия “ през всички окръзи в Панем. Третата част от трилогията, „ Сойка присмехулница “, е разграничена на два кино лентата, които ще излязат надлежно през ноември 2014 година и 2015 г.

4. „ Z-та международна война “ (World War Z)


Един от най-хубавите филми за зомбита, създаван в миналото, чийто доходи надвишават 200 млн. $. Режисьор на лентата е Марк Форстър, а сюжетът е на Матю Майкъл Карнахан. В функциите: Матю Фокс, Брад Пит, Дейвид Андрюс, Ерик Уест и други Снимките за продължението ще стартират през 2014 година, а негов режисьор този път ще бъде Хуан Антонио Бейона. Очаква се втората част да дебютира през 2015 г.

5. „ Бързи и гневни 6 “ (Fast & Furious 6)


Очаквано следващата част на “Бързи и гневни “ бе измежду най-гледаните филми на годините, с доходи над 238 млн. $. В лентата на режисьора Джъстин Лин присъединяване взимат Вин Дизел, Пол Уокър, Джесън Стейтъм, Дуейн Джонсън – Скалата, Мишел Родригес и други За страдание Пол Уокър почина в злополука на 30-и ноември. Това наложи плануваната за юли 2014 година премиера на седмата част да бъде отсрочена. Снимките й бяха стартирани през септември, само че в този момент пред продуцентите стои сложната задача да решат дали сюжетът да бъде пренаписан след гибелта на звездата при условия, близки до тези във кино лентата.

6. „ Пропадане в мрака “ (Star Trek Into Darkness)


Сюжетът споделя по какъв начин призованите на Земята капитан Кърк и екипаж на „ Ентърпрайз “ се натъкват на ужасяваща мощ в тяхната лична организация и последвалите събития. Режисьор на лентата, която съумя да се подреди измежду 10-те с най-големи доходи е Джей Джей Ейбръмс. 50-тата годишнина от старта на сериала „ Стар Трек “ е през 2016 година, за когато е и планувана премиерата на третата част на кино версията.

7. „ Зрителна машинация “ (Now You See Me)


Сюжетът на “Зрителна машинация “ споделя за опитите сътрудниците от Федералното бюро за следствие да арестуват членовете на интернационалната магьосническа натрупа “Four Horsemen “, които за къс интервал от време правят няколко виртуозни банкови кражби в Калифорния. Това, което затруднява следствието на ФБР е, че илюзионистите съумяват да извършат дръзките си кражби до момента в който текат представленията им пред нищо неподозираща аудитория. За да реализира мечтаните резултати, проверяващия екип на ФБР притегля пенсиониран илюзионист, който е наясно с всички секрети на нарушителите от “Four Horsemen “.

8. „ Това е краят “ (This Is The End)


Ексцентричната комедия на режисьорите Евън Голдбърг и Сет Роугън споделя за ваучър в огромната къща на номинирания за „ Оскар “ артист Джеймс Франко на който участват едни от най-популярните млади звезди на Холивуд. Партито протича по проект досега в който всички присъстващи научават, че напълно скоро ще настъпи апокалипсиса и целия свят ще спре да съществува.

9. „ ТОР: Светът на мрака “ (Thor: The Dark World)


Този път Богът на грамотевиците е замесен в борба със мистериозен зложелател, предхождащ самата Вселена и би трябвало да се бори освен за запазването на Земята, само че и за спасението на Деветте измерения – всички населявани светове съгласно скандинавската митология.

10. „ Великият Гетсби “ (The Great Gatsby)


Филмът е базиран на известния едноименен разказ на писателя Ф. Скот Фицджералд, а сюжетът ще споделя за милионера със подозрително минало Джей Гетсби. Режисьор на лентата е Баз Лурман, а в функциите виждаме Леонардо ди Каприо, Тоби Магуайър, Кери Мълиган и др.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР