Наскоро лекарите публично говориха за най-честите грешки, които хората допускат,

...
Наскоро лекарите публично говориха за най-честите грешки, които хората допускат,
Коментари Харесай

Грешките, които допускаме, когато приемаме лекарства и забавяме ефекта им

Наскоро лекарите обществено приказваха за най-честите неточности, които хората позволяват, когато се самолекуват или не съблюдават рекомендациите на лекаря. Кои са те?

Половин хапче

Имате леко главоболие и решавате, че можете да изпиете половин хапче, с цел да не „ отравите тялото си с ненужна химия “. Позната обстановка? Но не забравяйте, че резултатът от това ще бъде тъкмо противоположният - няма задоволително дейна съставна част в половината от таблетката, тъй че главоболието (и всяко друго) няма да отиде на никое място. Но черният дроб въпреки всичко ще би трябвало да отстрани " химията ".

Приемане на медикаменти " всеки различен път "

Да предположим, че хапчетата се изчерпват и към момента няма метод да си купите нови. Какво вършиме? Спестявате хапчета, като ги приемате не всеки ден, а през ден. Но стабилната лечебна доза е доста значим миг. Трябва да има непрекъснато несъмнено равнище на дейното вещество в кръвта. Това включва медикаменти за кръвно налягане, противозачатъчни и други хормонални медикаменти, гъбични медикаменти и антибиотици. Намаляването на дозата или пропускането на хапчето може да усили устойчивостта на микроорганизма към лекарството или да усили риска от сърдечно-съдови проблеми.

Лекарства за деца

Искате да спестите пари и вместо да купувате антипиретик за възрастни, решавате да употребявате същото лекарство, само че за деца, което към този момент е в домашната ви аптечка. Предупреждаваме ви, че медикаментите в детска доза са освен неефективни, само че постоянно безполезни за възрастни, даже в случай че приемате двойна доза.

По-малко хапчета

Например, лекарят предписва курс на антибиотици за 10 дни (една таблетка на ден). Опаковката съдържа 7 таблетки. Вие решавате, че е по-икономично да вземете една опаковка. Но в това време не осъзнавате, че без да завършите целия курс на лекуване, рискувате още веднъж да получите проблеми. Кашлицата изчезна и вместо предписаните 10 дни лекуване, бяхте лекувани 7 и спряхте? Запомнете: даже и да почувствате усъвършенстване, до момента в който приемате антибиотици, никога не би трябвало да спирате приема на хапчетата сами. Между другото, това се отнася за всички медикаменти, които Вашият доктор Ви е предписал.

Друга форма на банкет

Инструкциите споделят, че таблетките би трябвало да се смучат, само че усетът на лекарството е прекомерно противен? Какво вършиме? Решавате просто да погълнете хапче и да го изпиете с вода.

Или противоположното. В първия случай ще получите прекомерно дребна доза от дейното вещество, във втория - прекалено много. Не се занимавайте с любителска активност, а прецизно се придържайте към инструкциите.

Запомнете - спазвайте постоянно прецизно инструкциите на възжия персонален доктор, когато приемате медикаменти! Това е извънредно значимо за въжето здраве и цялостното ви изцеление. В противоположен случай, заплашвате самите себе си с доста по-сериозни здравословни проблеми!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР