Насилието при нас е ежедневие. Това каза в сутрешния блок

...
Насилието при нас е ежедневие. Това каза в сутрешния блок
Коментари Харесай

Лекар от Спешна помощ: Столичанка ни повика да спасяваме мъжа ѝ, а ни посрещна с викове "Убийци!" и "Боклуци!"

Насилието при нас е всекидневие. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия доктор Делян Георгиев, шеф промяна в Спешна помощ-София. Един от най-фрапиращите случаи, който е останал в главата ми, е сигнал за мъж в безсъзнание в кв. " Люлин ". Екипът ни бе посрещнат от брачната половинка, която още от вратата почна да ни блъска и наскърбява, наричайки ни " отпадъци " и " убийци ".

Бих попитал госпожата за какво кани отпадъци и убийци в къщата си и чака от тях да й бъде помогнато, съобщи доктор Георгиев.

Когато чакаш помощ, всяка минута ти се коства като час, само че хората имат неправилна визия за какъв брой време идва колата за спешна помощ, за това по какъв начин действа системата, означи незабавният доктор. Всеки човек заслужава почитание, схващане и топло отношение. Нека тези хора, които демонстрират сходно държание, си показват, че всички лекари и медицински сестри изчезнат – какво ще вършат тогава? Лекарите и медицинските сестри са тук, с цел да оказват помощ, не можем да се държим с тях по този метод. Българският доктор желае да бъде тук и да оказва помощ на обществото, само че обществото не схваща това. Българските лекари и медицински сестри са изчезващ тип, предстоят ни доста тежки времена, сподели още доктор Делян Георгиев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР