Насилие в Дом за възрастни хора в столичния квартал Драгалевци.

...
Насилие в Дом за възрастни хора в столичния квартал Драгалевци.
Коментари Харесай

Съмнение за насилие в Дом за възрастни хора в София

Насилие в Дом за възрастни хора в столичния квартал „ Драгалевци ”.

За това алармираха близки на семейство пенсионери от София. След три дни престой, те взели възрастния мъж със  синина и кръвоизлив на окото, голяма рана на ръката и други охлузвания по тялото.

Обяснението било, че едната рана е от рухване по стълбите, а другата от триене с кисе, до момента в който са го къпали. В здравното обаче написа, че синините са в резултат на удари с твърди, тъпи предмети. Пенсионерите са изведени след намесата на полиция.

Сигналът до подаде Албена Ковачева, която е внучка на потърпевшите. Възрастната двойка е настанена в дома на 1 октомври следобяд от техния шурей - Михаил, който подписва и контракт. Месечната такса за дома е 700 лева на човек.

„ Всичко изглеждаше добре до първата вечер. Всяка вечер те се чуваха с двете си дъщери, само че когато има звъннаха първо телефонът даваше свободен сигнал, а по-късно беше изключен. На другия ден пристигнах, с цел да схвана какво се случва. Обясниха ми, че телефоните са прибрани на предпазване в каса, тъй като са неразрешени. Не ни бяха предизвестили за това ”, споделя Михаил.

Заради неналичието на връзка с възрастните хора фамилията им стартира да се съмнява какво се случва. Многократно търсят шефът на дома, която им оповестява, че мъжът и дамата са разграничени.

„ По думите на шефката баба ми не можела да съжителства с дядо ми, след 70 години брак. И след първия ден, прекаран в дома, баба ми нито питала за него, нито го търсела. Наложи се да викнем полиция, откакто дядо ми се появи с посинено око, кръвоизлив и рана на ръката. Обяснението беше, че дядо ми е паднал по стълбите, а раната е от триене с кисе ”, изясни внучката на фамилията - Анелия.

Според здравното удостоверение обаче тези рани са получени след удари от твърди тъпи предмети. Пред NOVA шефът изясни друга версия. Тя уточни, че първият ден дядото е паднал по стълбите, а на идващия бил ударен от различен консуматор.

„ Когато е претърпял случай, считам, че тя е трябвало да алармира околните. Сигнализирали сме полицията, чакаме някакво деяние. Очакваме и записи от камерите ”, прибавя Анелия.

След обява в обществените мрежи, към дамата са изпратени още няколко сигнала за притеснителни случаи в дома. Тя описа за две дами, които видели по какъв начин бият възрастен мъж в двора на дома и алармирали прокуратурата. В следствие, по техните думи, върху оградата на дома е сложена плътна мрежа, която закрива видимостта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР