Нашумялата в последно време, като начин за отслабване, програма на

...
Нашумялата в последно време, като начин за отслабване, програма на
Коментари Харесай

Отслабване с Хербалайф: Как работи, продукти, недостатъци

Нашумялата напоследък, като метод за намаляване, стратегия на Хербалайф, предлага разнообразни шейкове и чайове за намаляване, ето за какво хора се питат каква е истината за Хербалайф и дали могат да реализират мечтаното намаляване с Хербалайф и техните артикули.

Herbalife е компания за маркетинг на доста равнища (MLM), която продава хранителни добавки и артикули за личнагрижа в над 90 страни в света.

Един от нейните артикули е програмата за намаляване Herbalife, която употребява питиета, шейкове и хранителни добавки, заместващи храненето, за да помогне на хората, искащи да отслабнат.

Въпреки че сходни стратегии, като Herbalife, могат да оказват помощ на хората да отслабнат в кратковременен проект, те могат да бъдат скъпи и постоянно не са устойчиви в дълготраен проект.

Тази публикация дава обзор на Herbalife, в това число по какъв начин работи, изгоди, дефекти, примерно меню и други

Какво е Herbalife?

Herbalife е световна MLM (мулти левъл маркетинг) компания, която създава и продава хранителни добавки .

Основана е през 1980 година от предприемача Марк Хюз, който тогава е едвам на 24 години.

Според уеб страницата на компанията задачата на Хербалайф е „ да усъвършенства питателните привички по света с хранителни артикули със страховит усет, подкрепени от науката, които оказват помощ на хората да получат верния баланс на здравословно хранене “. ( )

Днес компанията се е разширила допълнително от 90 страни и има повече от 11 000 чиновници. Към 2021 година компанията регистрира 5,8 милиарда $ продажби и твърди, че 5,4 милиона протеинови шейка Herbalife се употребяват на ден.

Продукти и услуги

Въпреки че Herbalife е най-известен със своите заместители на хранене и  протеинови шейкове , компанията продължи да уголемява продуктовите си оферти. Някои от най-популярните артикули са:

  • Формула 1 – Изберете шейкове заместители на хранене (известни като „ съществени “ продукти)
  • Формула 2 и 3 – Добавки (мултивитамини и антиоксидантни капсули)
  • билкови чайове за намаляване
  • протеинови прахове
  • протеинови блокчета
  • артикули от алое
  • фибри, пребиотични и пробиотични добавки
  • спортни хранителни добавки
  • билкови добавки
  • артикули за грижа за кожата

Досега най-популярният артикул на Herbalife е шейкът Formula 1 Select, който е сурогат на хранене. Предлага се в разнообразни усети, като френска ванилия, холандски шоколад, бисквитки със сметана, диви горски плодове, кафе лате, бананов карамел, пралини и сметана и натурална ванилия.

Истината за Хербалайф

Herbalife е една от най-големите марки, предлагащи артикули за намаляване в света и съществува повече от 40 години.

Въпреки че доста хора харесват и употребяват продуктите на Herbalife, марката е подложена на голям надзор, защото е MLM компания.

MLM моделите не са противозаконни, само че те постоянно вършат погрешни и екстравагантни изказвания по отношение на способността на участниците да печелят.

В допълнение, Herbalife няма изцяло чисто досие.

Тя е санкционирана от Федералната комерсиална комисия (FTC) на Съединени американски щати.  Федералната комерсиална комисия санкции Herbalife с 200 милиона $ през 2016 година за илюзия на потребителите да имат вяра, че могат да завоюват огромни суми пари от продажбата на артикули на Herbalife. От компанията също по този начин се изискваше да преструктурира своя бизнес дизайн, с цел да обезпечи по-справедливо заплащане. ( )

В допълнение, доста посланици на Herbalife не са подготвени, като експерти в региона на храненето и не имат подобаващите компетенции – като например  регистриран диетолог  – за даване на препоръки за хранене и загуба на тегло или рекомендации за добавки.

Следователно те могат да дават неточна и евентуално нездравословна информация за здравето и храненето.

Плюсове и минуси на Herbalife

Професионалисти

  • бързо и комфортно
  • може да поддържа краткотрайна загуба на тегло
  • подобаващ за вегетарианци и няколко други диетични ограничавания, като да вземем за пример без млечни артикули

минуси

  • скъпо
  • може да не обезпечи задоволително калории
  • мощно обработени
  • доста артикули, които не са подкрепени от науката
  • продажба посредством MLM тактика
  • наема посланици на марката, които нормално не са упълномощени здравни експерти или диетолози

Как работи програмата за намаляване Хербалайф?

За да започнете програмата за намаляване с Хербалайф, са нужни няколко елементарни стъпки.

Стъпка 1: Свържете се с самостоятелен дистрибутор на Herbalife

Тъй като Herbalife употребява MLM конструкция, неговите артикули са налични за покупка единствено посредством самостоятелни дистрибутори на Herbalife.

Можете да се свържете с дистрибутор непосредствено на уеб страницата на Herbalife или посредством персонални връзки.

Стъпка 2: Изберете вашата стратегия за намаляване

Следващата стъпка е да изберете програмата за намаляване на Herbalife, която е подобаваща за вас. Има три версии за избор. ( )

  1. Програма за бърз старт: включва по един резервоар шейк Formula 1 Select за сурогат на хранене, мултивитамини Formula 2, антиоксидантни капсули Formula 3 Cell Activator и концентрат от билков чай ​​на прахуляк
  2. Разширена стратегия: включва всичко от програмата Quickstart плюс още две добавки — Cell-U-Loss за понижаване на задържането на течности  и Total Control за повишение на вашия метаболизъм и енергийни равнища
  3. Пълна (Ultimate ) стратегия: включва всичко от разширената стратегия плюс две спомагателни добавки — Snack Defense за ръководство на кръвната захар и Aminogen за храносмилане

Стъпка 3: Започнете програмата Herbalife

Спазването на диета с продуктите на Хербалайф е релативно елементарно.

Вие просто замествате две хранения всеки ден с шейкове Herbalife и приемате добавките, които идват с програмата, която сте закупили.

Няма диетични ограничавания за диетата Herbalife, само че хората, които следват диетата, нормално се поучават да пият доста вода и да ядат дребни, чести хранения  и леки закуски, които включват плодове и зеленчуци.

Няма публични рекомендации за това какъв брой дълго да останете на програмата на Herbalife, само че множеството хора не престават, до момента в който реализиран задачата си за намаляване.

Може ли Хербалайф да ви помогне да отслабнете?

Програмата на Herbalife е предопределена да помогне на хората да отслабнат посредством понижаване на приема на калории с шейкове заместители на хранене и усилване на метаболизма с добавки.

Няма изследвания за цялостната стратегия за намаляване на Herbalife, само че шейковете заместители на храненето могат да оказват помощ при краткотрайна загуба на тегло .

Хербалайф шейкове заместители на хранене

Шейковете Хербалайф Formula 1 Select са предопределени да заменят хранене или лека закуска. Herbalife предлага смесването на шейковете с обезмаслено мляко или соева напитка, което в допълнение ще усили наличието на протеини и хранителни субстанции.

Една порция (2 мерителни лъжици или 25 грама) от сместа за шейк Formula 1 Select съдържа: ( )

  • Калории:  90
  • Протеин:  10 грама
  • Мазнини:  1 грам
  • Въглехидрати:  13 грама
  • Фибри:  5 грама
  • Захар:  6 грама

Когато се смеси с 240 мл обезмаслено мляко, сместа обезпечава 170 калории и 17 грама протеин на порция.

Проучванията върху шейковете заместители на хранене показват информация, която може би е добре да имате поради:

  • Те могат да допринесат за загуба на тегло, изключително в кратковременен проект:  Проучванията демонстрират, че шейковете заместители на хранене  могат да оказват помощ за загуба на тегло, когато се употребяват до 1 година. Изследванията демонстрират, че те може да са по-ефективни за краткосрочна загуба на тегло от обичайните нискокалорични диети. ( ) (   )
  • Хората на програмата Herbalife могат да губят 0,5 кг на седмица, най-малко първоначално: Herbalife спонсорира едно изследване от 2009 година за успеваемостта на шейковете Herbalife. Учените откриват, че хората, които са заменили 2 хранения дневно с шейкове Herbalife, са изгубили приблизително 5 кг за 12 седмици. ( )
  • Липсват задоволително изследвания за дълготрайните изгоди и дефекти на шейковете заместители на хранене: Въпреки това, един обзор допуска, че те могат да оказват помощ за попречване на наддаване на тегло за няколко години. ( )
  • Ограничени проучвания са открили, че хората могат да поддържат загуба на тегло: Друго изследване откри, че хората, които са употребявали шейкове като заместители на хранене в продължение на 3 години, са изгубили 5–10% от първичното си телесно тегло и са запазили тази загуба. Авторите означават, че в случай че участниците са били прекратили приема на шейковете заместители на хранене, те трябвало да следват други тактики за намаляване и поддържане, като да вземем за пример подготвяне на ястия с нискокалорични храни и поведенчески съвещания. ( )

Като цяло, изследванията демонстрират, че шейковете заместители на хранене могат да оказват помощ на хората да отслабнат в кратковременен проект, само че са нужни спомагателни промени в диетата и метода на живот за дълготрайна загуба и поддържане на тежестта.

Хербалайф добавки

Добавките, предложени в стратегиите за намаляване на Herbalife, включват:

  • Формула 2 Мултивитаминен комплекс: общоприет мултивитаминен комплекс + няколко минерала
  • Формула 3 Cell Activator: добавка с алфа-липоева киселина, алое вера, нар, родиола , борова кора и ресвератрол, която твърди, че поддържа усвояването на хранителни субстанции, метаболизма и здравето на митохондриите
  • Концентрат от билков чай: прахообразна примес от питиета с дестилат от чай и кофеин , предопределена да обезпечи спомагателна сила и антиоксидантна поддръжка
  • Total Control: добавка, съдържаща кофеин, джинджифил, три типа чай (зелен, черен и оолонг) и кора от нар, която твърди, че покачва силата
  • Cell-U-Loss:  добавка, съдържаща електролити, дестилат от царевична коприна, магданоз, глухарче и корен от аспержи, която има за цел да понижи задържането на вода
  • Snack Defense: добавка, съдържаща хром и дестилат от Gymnema sylvestre , която твърди, че поддържа въглехидратния метаболизъм
  • Aminogen: добавка, съдържаща протеазни ензими, за които се твърди, че усъвършенстват храносмилането на протеини

Въпреки че тези добавки съдържат съставки, които могат да оказват помощ за силата, метаболизма или загубата на тегло, няма изследвания за оценка на успеваемостта съответно на тези артикули на Herbalife.

Защо някои хора харесват Herbalife

В допълнение към подпомагането на загубата на тегло, програмата е известна заради това какъв брой лесна и комфортна е за следване. Ето няколко аргументи, заради които марката се харесва на някои хора:

  • Не лишава време: Шейковете заместители на хранене като тези, употребявани в програмата на Хербалайф, могат фрапантно да понижат времето, належащо за подготвяне на храната. Те даже не изискват вървене до магазина за хранителни артикули.
  • Продуктите са лесни за подготвяне: За да извършите шейка, всичко, което би трябвало да извършите, е да смесите 2 лъжици прахуляк с 240 мл обезмаслено мляко и да се насладите. Можете също по този начин да смесите праха с лед или плодове за напитка в жанр смути.
  • Herbalife има варианти за хора с алергии и сензитивност: Herbalife предлага различен шейк сурогат на хранене, наименуван Protein Drink Mix Select, който се прави с протеини от грах, ориз и сусам, което може да бъде алтернатива за хора с алергии или сензитивност към соя или краве мляко. ( )
  • Продуктите са създадени без генетично модифицирани съставки: Herbalife предлага артикули за тези, които желаят да избегнат .

Полезни ли са шейковете на основата на соя за сърцето ви?

Основната съставна част в множеството шейкове на Herbalife като сурогат на хранене е соев протеинов  изолат, тип протеинов прахуляк, който се получава от соеви зърна.

Някои проучвания демонстрират, че яденето на соев протеин може да намали равнищата на холестерола и риска от сърдечни болести. ( )

Повечето от изгодите обаче са свързани със соевите артикули с високо наличие на изофлавони, тип удобни за здравето полифеноли. Силно модифицираните соеви артикули като изолат от соев протеин могат да изгубят до 90% от наличието на изофлавон. ( )

Следователно не е известно каква изгода ще обезпечат тези шейкове. Вероятно ще би трябвало да включите спомагателни соеви храни в диетата си.

Минусите на програмата

Въпреки че диетичната стратегия Herbalife има някои преимущества, тя има и много дефекти.

Шейковете са мощно обработени

Шейковете Herbalife за заместители на хранене се вършат със мощно  преработени съставки , в това число протеинови изолати, добавени захари, дъвки, изкуствени аромати и емулгатори. ( )

Те също по този начин съдържат многообразие от добавени витамини и минерали, с цел да компенсират питателните субстанции, които липсват на тези модифицирани съставки.

Един от най-големите дефекти е, че шейковете Формула 1 са с доста високо наличие на захар  – 40% от калориите във всяка порция (преди прибавянето на мляко) идват от добавени захари, най-вече фруктоза. Всъщност фруктозата на прахуляк е втората съществена съставна част. 

Световната здравна организация предлага да получавате не повече от 5–10% от дневните си калории от добавени захари, което се равнява на почти 25–50 грама (6–12 чаени лъжички) дневно за средностатистически възрастен. ( )

Две порции от шейка Herbalife обезпечават повече от 20 грама добавена захар, оставяйки доста малко място за други източници през целия ден.

Като цяло е целесъобразно да си набавяте хранителни субстанции от по-малко модифицирани храни, като висококачествени протеини, плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и здравословни мазнини.

Продуктите са прекомерно нискокалорични

Въпреки че шейковете Herbalife се разказват като заместители на хранене, те не съдържат задоволително калории,  за да съставляват същинско хранене.

Когато се смеси с обезмаслено мляко, всеки шейк има единствено 170 калории, което евентуално ще ви накара да се чувствате доста гладни през целия ден и може да затрудни спазването на диетата.

Смесването на шейка с плодове може да помогне за увеличение на наличието на калории и фибри , само че няма да добави никакви протеини или мазнини.

Билковите добавки могат да причинят увреждане на черния дроб

Програмите за намаляване на Herbalife предлагат няколко добавки, които съдържат безчет съставки. Важно е да следите за признаци на отрицателни реакции към добавките, защото те могат да се появят.

Добавки като тези на Herbalife нормално не се тестват за успеваемост и нито една държавна организация не контролира тяхното качество или непорочност.

Продуктите на Herbalife са обект на инспекция и обвинявания и в тази област:

  • Има няколко отчета за хипотетично увреждане на черния дроб, приписвано на добавките за намаляване Herbalife, от време на време изискващи чернодробни трансплантации. ( ) (   ) (   ) (   ) (   ) (  
  • Някои артикули на Herbalife са нечисти със свръхрастеж на бактерията B. subtilis , което също е обвързвано с увреждане на черния дроб. ( )

Независимо от това, изказванията, че Хербалайф предизвиква увреждане на черния дроб, би трябвало да се одобряват с доза запас. Много хора употребяват продуктите на Herbalife без неподходящи резултати, а други артикули, като медикаменти без рецепта и билкови добавки, също могат да причинят проблеми с черния дроб.

Едно по-старо изследване, финансирано от Herbalife, сподели, че богатите на протеини диети, допълнени с Herbalife Formula 1, не оказват неподходящо въздействие върху чернодробната функционалност. ( )

Преглед от 2011 година също предизвестява против голословни изказвания, че продуктите на Herbalife предизвикват увреждане на черния дроб.

Авторите означават доста ограничавания в случаите на чернодробна токсичност – като едновременната приложимост на други билкови добавки или медикаменти – и акцентират, че няма задоволително доказателства за причинно-следствена връзка. ( )

Като се има поради, че билковите артикули съставляват до 20% от случаите на увреждане на черния дроб в Съединените щати, не е ясно дали рисковете, свързани с продуктите на Herbalife, са по-големи от тези на други добавки. ( )

В последна сметка не е известно дали продуктите на Herbalife съставляват по-голям риск от други билкови добавки. Ето за какво е най-добре да се консултирате със здравен експерт, преди да вземете продуктите на Herbalife.

Програмата не е подобаваща за всеки

Диетичната стратегия Herbalife не е подобаваща за всеки.

Хората с алергии, фруктозна нетърпимост или сензитивност към съставките в шейковете или добавките не би трябвало да следват тази стратегия.

Хората, които са бременни или кърмят , също би трябвало да заобикалят програмата, защото доста от съставките на продуктите може да не са безвредни през тези стадии от живота. Плюс това, шейковете са хранителни незадоволителни, с цел да поддържат потребностите на бременността и кърменето.

И най-после, в случай че приемате медикаменти или имате здравно положение, значимо е да се консултирате със здравен експерт, с цел да сте сигурни, че продуктите на Herbalife са безвредни за вас.

Храни за ястие и отбягване

Въпреки че множеството от вашите хранения ще бъдат шейкове, до момента в който сте на програмата на Хербалайф, можете да имате едно постоянно хранене и две дребни закуски по ваш избор всеки ден.

Herbalife не дава подробни диетични препоръки за това какво да ядете с изключение на шейковете и добавките, тъй че механически можете да ядете каквото желаете.

Въпреки това, за поощряване на загуба на тегло, уебсайтът на Herbalife предлага диета, богата на , плодове и зеленчуци, обезмаслени млечни артикули, пълнозърнести храни , бобови растения, ядки и здравословни мазнини.

Храни, които би трябвало да се заобикалят

Никоя храна не е строго неразрешена в програмата на Herbalife, само че би трябвало да се стремите към по-нискокалорични ястия, които са богати на постни протеини, плодове и зеленчуци.

Позволени са висококалорични или високомаслени храни, само че би трябвало да се употребяват умерено, в случай че желаете да отслабнете с Herbalife.

Примерно меню и лист за извършване на покупки

Ето по какъв начин може да наподобява 1 ден от програмата Herbalife Ultimate Weight Loss:

  • Закуска: Шоколадов шейк Herbalife, подготвен 240 мл обезмаслено мляко и половин , плюс добавките Formula 2 Multivitamin, Formula 3 Cell Activator, Total Control, Cell-U-Loss и Aminogen
  • Междинно ядене:  една консерва риба звук и дребна салата с концентрат от билков чай ​​Snack Defense и добавка Aminogen
  • Обяд: ванилов шейк на Herbalife, подготвен с 240 мл обезмаслено мляко и половин банан, плюс Формула 2 Мултивитамини, Формула 3 Cell Activator и добавки Total Control, Cell-U-Loss и Aminogen
  • Следобедна закуска: един плод с концентрат от билков чай ​​и добавка Snack Defense
  • Вечеря: пиле на скара със зеленчуци и кафяв ориз , плюс добавките Formula 2 Multivitamin, Total Control и Aminogen

Както можете да видите, ястията са много елементарни – само че има доста добавки, които да приемате през целия ден.

Списък за извършване на покупки

В допълнение към шейковете и добавките на Herbalife, вие ще закупите храна от магазина за хранителни артикули за оставащите ви хранения и закуски.

Някои оферти включват:

  • Постен протеин:  пилешко, пуешко, свинско филе, риба, агнешко или постно говеждо месо
  • Плодове и зеленчуци: пресни, замразени, сушени или консервирани
  • Обезмаслени или нискомаслени млечни артикули: краве мляко или немлечен артикул за шейкове, плюс други нискомаслени или обезмаслени млечни артикули
  • Пълнозърнести храни и бобови растения: кафяв ориз, фасул, леща и киноа
  • Здравословни масла: , масло от и други масла от ядки и семена
  • Ядки и семена:  сурови, печени или смлени на брашно или ядково масло

Храни, които са мощно модифицирани или с високо наличие на калории или мазнини, би трябвало да се употребяват умерено.

За кого е Herbalife?

Herbalife е за всеки, който търси бързи и комфортни заместители на хранене. Повечето от продуктите са предопределени и за тези, които се стремят да отслабнат и да реализират калориен недостиг.

Въпреки това има по-добри и по- устойчиви способи за намаляване , като да вземем за пример потреблението на най-вече цели, минимално модифицирани храни; увеличение на вашата физическа активност; приемане на задоволително сън всяка вечер; и ръководство на равнищата на стрес.

Често задавани въпроси

Може ли Хербалайф да ви помогне да отслабнете?
Тъй като шейковете заместители на хранене са с доста ниско наличие на калории и са предопределени да заместят две хранения дневно, Herbalife може да ви помогне да отслабнете, като ви помогне да постигнете калориен недостиг .

Имайте поради обаче, че защото Herbalife не е реалистично дълготрайно решение, ще би трябвало да преминете към по-устойчива опция, с цел да избегнете възобновяване на тежестта, което сте изгубили.

Безопасни ли са за приложимост продуктите на Herbalife?
Като цяло продуктите на Herbalife са безвредни за приложимост от възрастни. Въпреки това, най-добре е да говорите с доктор, с цел да сте сигурни, че те са подобаващи за вас.

Това е значимо изключително в случай че приемате други медикаменти или добавки или в случай че имате някакви медицински положения, като бъбречно заболяване , чернодробно заболяване или диабет.

Заключение

Програмата на Хербалайф се състои от нискокалорични шейкове заместители на хранене и добавки за стимулиране на метаболизма.

Тя е комфортна, лесна за следване и може да помогне за краткотрайна загуба на тегло, макар че дълготрайният му триумф не е изследван.

Въпреки това, програмата също е скъпа и евентуално може да аргументи странични резултати, а сигурността и успеваемостта на добавките не са проучени.

Като цяло, за устойчива загуба на тегло предлагаме да следвате уравновесена диета, която е фокусирана върху цели храни  и да търсите поддръжката на експерт по хранене.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР