Нашумялата 90 дневна диета е един от най-популярните режими на

...
Нашумялата 90 дневна диета е един от най-популярните режими на
Коментари Харесай

90 Дневна Диета: Правила, Меню, Отслабване

Нашумялата 90 дневна диета е един от най-популярните режими на хранене в България, когато задачата е намаляване.

Разделното хранене е в основата на тази известна диета.

Докато спазвате такава диета, можете да консумирате всички нужни хранителни субстанции за тялото ви, като месо, сладкиши, млечни артикули, плодове, зеленчуци, мазнини и тестени произведения.

Съдържание:

  • Каква е 90 дневната диета?
  • 90 дневна диета правила
  • 90 дневна диета меню
  • План
  • Отслабване
  • Приложение за телефон

Единственото нещо, на което би трябвало да обърнете внимание, е по какъв начин и по кое време да ги консумирате.

Каква е 90 дневната диета?

При 90 дневна диета би трябвало да следвате непоколебим хранителен проект и да спазвате разпоредбите във връзка с метода на консумация на храната.

Докато закуската при тази диета остава идентична всеки ден, през останалата част от деня би трябвало да консумирате избран тип храна.

Диетата е разграничена на 4 разнообразни дни:

  1. Протеин (белтъчини) : Консумирате разнообразни типове храна, която съдържа доста протеини:  месо – свинско, пилешко, риба, агнешко, говеждо и други
  2. Скробяла (сложни въглехидрати):  Варена храна като картофи, ориз, соя, фасул или царевица.
  3. Прости въглехидрати: „ Най-хубавия ден “ при 90 дневна диета разрешава – пица, паста, спагети, сладкиши, шоколад, сладолед и други
  4. Витамини: Всички плодове или зеленчуци. По време на този ден можете да ядете семена и ядки, в случай че чувствате, че оставате без сила.
  • Воден ден (по избор):  Пийте единствено вода, кафе или чай през този ден.  Ако не можете да се въздържате от храна, можете също да консумирате малко зеленчукова чорба.  Денят на водата не е наложителен.  Ако желаете да го извършите, помислете авансово за здравословното си положение и се консултирайте с доктор.

90 дневна диета правила

90-дневният хранителен проект е непоколебим. Той разчита на така наречен „ Въглехидратен цикъл “, т.е. въртене на храната съгласно наличието на въглехидрати.

Храните богати на протеин би трябвало да се употребяват през първия ден от цикъла, скорбялата през втория, простите въглехидрати през третия и витамините през четвъртия. След това цикълът се повтаря.

Важно е да се съблюдава последователността на дните.

Освен гореизброените 4 дни, всеки 29-и ден е „ воден ден “. Някои хора понижават тежестта си с до 2 кг след воден ден, само че е доста евентуално да възстановят тежестта си през идващите няколко дни.

Не би трябвало да се притеснявате, тъй като водните дни нормално не са предопределени за намаляване, а за детоксикация на тялото.

Важно е да запомните, че водните дни могат да бъдат пропуснати. В подобен случай диетата ще продължи 88 вместо 91 дни. Трябва да се консултирате с доктор, преди да решите да спазвате водните дни.

Има изказвания, че след привършване на тези 88 или 91 дни, би трябвало да извършите отмора за същия интервал от време с цел да се зареди организма. Ако продължите диетата за повече дни, може да възстановите изгубените килограми.

Приемът на течности е извънредно значим, тъй че пийте доста вода. ( 1 ) ( 2 ) ( 3 )

Виж Още: Отслабване с вода

Друг основен детайл от диетата е времето за хранене. Последното зависи от ежедневните фази на храносмилане на човешкото тяло.

  • Закуска – фаза филтриране , през която би трябвало да консумирате допустимо минимум количество храна. За множеството хора тази фаза е сред 4 часа сутринта и обяд.
  • Обяд и вечеря – етапа на хранене , където състава на храната е по-голям от количеството. Тази фаза е сред обяд и 20:00. Препоръчително е да вечеряте не по-късно от 20:00.
  • По време на  етапа  на храносмилането би трябвало да се въздържате от консумация на храна, тъй като тялото ви би трябвало да преработи към този момент употребяваната храна, с цел да се възползва оптимално от нейните хранителни субстанции. Фазата на храносмилане настава през нощта.

90 дневна диета примерно меню

Запознайте се с 90-дневния хранителен проект и детайлностите за разпоредбите за хранене за всеки вид ден:

Протеинов ден

Закуска

Закуската е идентична за всеки ден от 90 дневната диета, като се изключи „ водните дни “. Трябва да се употребява един тип плодове или зеленчуци. Може да добавяте лъжичка мед към кафето. Не е целесъобразно да се смесват разнообразни типове плодове или зеленчуци.

Този лист съдържа зеленчуци, които можете да консумирате всеки ден по време на 90-дневната диета.

Рукола китайско зеле Гъби Домати
Краставици Коприва Ряпа
Цвекло Маруля Маслини Тиквички
Целина Патладжан Лук
Броколи Чесън Магданоз
брюкселско зеле Салата айсберг Чушки
Зеле Праз Спанак
Моркови Репички
Карфиол алено зеле

таб.1

Обяд

Консумирайте храни, богати на белтъчини (протеин), като риба, морски блага, месо, соево месо, млечни артикули или яйца. Не би трябвало да се комбинират разнообразни протеини, би трябвало да се употребяват настрана.

Вечеря

Идея за вечеря: Хапнете малко количество от същия протеин, който сте приели на обяд и пропуснете хляба от храната си, т.е. в случай че сте хапвали риба за обяд, вечеряйте риба.

90-дневна диета: Ден на скорбялата

Закуска

Закуската е идентична за целия период на 90 дневна диета. (виж протеинов ден). Добре е да приемате разнородни храни всеки ден.

Обяд

Задължително се употребяват въглехидрати, богати на скорбяла (сложни въглехидрати). Тук разликата от протеиновите дни е че, през дните на скорбяла се предлага композиция от няколко продукта – зърнени храни, елда, ечемик, просо, фасул, грах, нахут, ориз, леща, соя.

Вечеря

Вечерята е от същия вид храна, който сте хапнали на обяд, само че намалете количеството на половина.

90-дневна диета: Ден на въглехидратите

Закуска

Зеленчук, под (виж протеинов ден).

Обяд

Храни приготвени с брашно. Може да ядете разнообразни зърнени храни, тестени произведения, гевреци, пица без месо, кифлички или палачинки – солени.

Вечеря

Същото ядене, което сте хапвали за обяд или измерете сред 2-3 сладкиша, парче торта, сладолед. Препоръчва се приема на 3-4 части черен шоколад.

90-дневна диета: Витаминен ден

Закуска

Неутрални храни (виж протеинов ден).

Обяд

За обяд комбинирайте разнообразни плодове или зеленчуци. Избягвайте смесването на плодове и зеленчуци в едно и също хранене. Позволено е яденето на неутрални храни. Можете да овкусите зеленчуците с лимон и билки.

Вечеря

Може да ядете ядки, сушени плодове, компот без захар, плодови и зеленчукови супи, печени плодове, зеленчуци на скара и да пиете плодови или зеленчукови сокове.

План

Ето таблица за цеелия интервал на диетата:

90 дневна диета меню и проект за хранене за целия интервал

Вижте и тази таблица:

Протеинови дни Нишестени дни Въглехидратни дни Витаминни дни
Месо
Яйца
Риба
Морски блага
Фасул
Леща
Ориз
Картофи
Пица
Макарони
Палачинки
Паста
Плодове
Сушени плодове
Ядки

Отслабване

Основната неточност на искащите да отслабнат е, че се пробват да го създадат доста бързо.

Затова би трябвало да го извършите постепенно, малко по малко. Ако сте решили да започнете 90 дневна диета за намаляване, би трябвало да започнете и с леки тренировки, след което последователно да увеличавате компликацията, до момента в който тялото ви свикне с новия метод на живот.

Ето за какво вашата стратегия за намаляване би трябвало да включва 2 елементи, които са проект за хранене и проект за подготовка. Ако се концентрирайте единствено върху един аспект, няма да отслабнете толкоз, колкото бихте могли.

Що се отнася до плана за хранене за намаляване, той би трябвало да бъде засищащ. Трябва да ядете най-малко три пъти дневно, като всяко ядене би трябвало да има питателните субстанции, нужни за вярното ви действие на тялото.

По отношение на проекта за тренировката, не трябва да се надценявате първоначално. В течение на времето ще започнете по-сложни тренировки.

90 дневна диета по кое време стартира отслабването?

В идеалния случай се чака да губите 1-2 кг седмично . Ако загубите повече, това може да значи, че отслабвате прекомерно бързо, което в последна сметка може да докара до възобновяване на изгубеното тегло.

90 дневна диета за какво не слабея?

Когато калориите, които изгаряте, се равняват на калориите, които приемате, достигате плато. За да отслабнете повече, би трябвало или да увеличите физическата си интензивност, или да намалите калориите, които консумирате.

90 дневна диета приложение

За да ви улесним в спазването на 90 дневна диета, ви предлагаме 2 приложения за телефон, които да употребявате.

 

Успех!

Често задавани въпроси

Кога стартира отслабването с 90 дневната диета?
В идеалния случай се чака да губите 1-2 кг седмично . По отношение на това какво е тялото ви, нормално са нужни 4 седмици, до момента в който приятелите ви виждат намаляване, и 6–8 седмици, с цел да забележите вие самите.
Как да се храним след 90 дневната диета?
Продължете да броите калориите дори след изтичането на 90-те дни, с цел да поддържате резултатите си. Направете главен проект за хранене. Ако предпочитате да не броите калориите всеки ден, създайте главен проект за хранене, който обезпечава уравновесен банкет на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, постни протеини и нискомаслени млечни артикули.
Прочети Още:
1. Коя е най-хубавата диета за намаляване?
2. Военна „ тридневна “ диета за бързо намаляване с 10 кг
3. Диета съгласно кръвната група
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР