Нашият екип винаги се е стремял да насърчава читателките да

...
Нашият екип винаги се е стремял да насърчава читателките да
Коментари Харесай

„Изкривеното селфи“ - нека върнем самочувствието на нашите малки момичета

Нашият екип постоянно се е стремял да предизвиква читателките да имат вяра в себе си, да преоткриват и утвърждават всеки ден своята самостоятелна хубост. Защото методът, по който гледаме на самите себе си, се отразява и върху взаимоотношенията с нашите деца, другари, родители, с обичания човек.

За страдание обаче нашите тревожни наблюдения са, че същинската женска хубост не е показана реалистично в актуалната просвета. И в този ред на мисли, по какъв начин да убедим нашите дребни момиченца, че хубостта е самостоятелна и недосегаема, откакто марките и медиите ни демонстрират един и същи облик, към който всички би трябвало да се стремим, без значение от гените ни?

Трябва да пожелаваме от тях да ни демонстрират същински дами, които описват същински истории. Именно Dove е измежду пионерите, който първи стартира да популяризира тези послания още преди повече от 15 години. Марката постоянно се е грижила за нашето здраве и хубост, само че осъзна преди всички останали, че това не е задоволително - належащо е да се борим за обществена смяна .



Чрез плана Dove подхваща дейности за разпространение на позитивния облик и същинската хубост. От 2004 година насам планът за самочувствие на Dove е обучил над 69 милиона младежи в 150 страни в телесна убеденост и се е трансформирал в най-големия снабдител на обучение за самокритика от този тип. Глобалната задача на Dove от 2004 до 2030 година е да помогне на 250 милиона младежи да изградят самочувствие. За да реализира това, планът употребява обществена рамка за намеса в региона на психологичното здраве, с цел да разшири своите просветителни стратегии, като употребява всеобщите развлечения за справяне с ниското телесно доверие в по-широк мащаб.

Нереалистичните стандарти за хубост се поддържат от цифрово изкривените изображения, изпълващи нашите излъчвания и обществените медии. След година на увеличено екранно време в никакъв случай не е имало по-важно време за деяние.

През 2021г. България също се причислява към . Съвместно с и екипът на Dove провежда образования за възстановяване на самочувствието измежду деца и подрастващи. През март бяха проведени първите 3 образования с възпитаници в София.

Предвид ситуацията, те минаха в онлайн среда. Предстоят още образования с възпитаници в цялата страна, а също и поредност от уебинари за родители.

 dove Dove

Филтрите и приложенията за ретуширане са занимателни за потребление и разрешават на девойките да опитват със самоличността си, само че те също могат да навредят. Когато са привикнали да изкривяват цифрово метода, по който девойките в действителност наподобяват, те основават блян за хубост, който не може да бъде реализиран в действителния живот. Инструментите за редактиране, които в миналото са били налични единствено за експерти, към този момент могат да бъдат налични от младежите с едно натискане на бутон без управление. И вместо модели на снимачната площадка, девойките редактират своята самоличността в стаите си, вкъщи.

Ако смятате, че този проблем не ви касае или е мощно пресилен, обърнете внимание на следните статистики*:

► 62% от девойките на възраст 10-17 години биха употребявали филтри или приложения, с цел да трансформират метода, по който наподобяват на своите фотоси

► 1 от 10 девойки сред 10 и 17 години се е случвало да пропуснат учебно заведение поради отрицателни мнения в обществените мрежи

► 33% от девойките считат, че не дават отговор на стандартите за хубост, които инфлуенсърите постановат в обществените мрежи.

► 61% от девойките биха желали светът да се концентрира повече върху личността, в сравнение с върху външния им тип.

15 години след емблематичния филм на Evolution, който сподели професионална операция на изображението, Dove още веднъж се занимава с казуса с цифровото деформиране с „ Изкривеното селфи “ - нов филм, който преглежда вредите, които цифровото самоизкривяване може да има върху самочувствието:



Филмът бе показан за първи път на вълнуващото събитие Dove summit - на 20 и 21 април Dove събра във виртуалното пространство посланици, инфлуенсъри и известни медии от цялостен цвят, с цел да им разкрие новостите, които възнамерява. Лекторите (сред които бе и невероятната Шонда Раймс !) дискутираха значими настоящи тематики като статуса на самочувствието измежду младежите и нефилтрираната хубост.

Изводът, до който достигнахме в границите на тази вълнуваща поредност от диалози, е, че е наш дълг да предадем мъдростта и опита ни на нашите приятелки, на нашите дъщери и по-малки сестрички . Защото в този момент е по-важно от всеки път да осигурим здравословна и безвредна цифрова среда за младото потомство бъдещи дами.

Разбира се, всяка от нас има неприятни дни, в които не се усеща в най-хубавата си форма. Важно е да не бягаме от тези моменти, а да си зададем въпроса „ Защо се усещам по този начин? “ и „ Какво мога да направя за себе си, с цел да се усещам по-добре? “

 Dove Dove

За всеки младеж хубостта би трябвало да е източник на убеденост, а не на безпокойствие. Голяма част от девойките имат ниско самочувствие и това оказва голямо въздействие върху всекидневието им. Нека променим това!

За страдание, няма по какъв начин да решим казуса с вълшебна пръчица. Затова, скъпи дами, не отлагайте значимите диалози за на следващия ден. Защото всяко момиченце има потребност от своята самодива орисница, която да ѝ каже:

„ Не си длъжна да се сравняваш с другите и да мразиш себе си, с цел да намериш сили да бъдеш по-добра. Това, което ти имаш, е изцяло обикновено. Това, което ти имаш, е изцяло задоволително. “

Присъединете се към тази идея. Изтеглете, стартирайте образование и помогнете на подрастващите да покачат самочувствието си. Нека им помогнем да заблестят, още през днешния ден!

*Резултати от онлайн изследване, извършено от Ипсос в България измежду 387 дами на възраст 18-55 година и 327 девойки на възраст 10-17 година, градско население, със заложени квоти по възрастови групи и области. Период на полева работа: 12-21.04.2021 г.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР