- Нашите специални служби не са подготвени за подобни хибридни

...
- Нашите специални служби не са подготвени за подобни хибридни
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Политически Рикошет След Оплюването На България!

- Нашите специфични служби не са готови за сходни хибридни войни. Неприятен мотив да бъде очернена страната ни. В бъдеще българските и европейските политици би трябвало първо да преброят до 10 преди да вършат сходни неща.

Реакцята на ЕНП 24 часа след задържането на причинителя на убийството в Русе и това, което демонстрират те, а и европейските политици, считам, че Манфред Вебер е един сериозен политик, който е бил измамен. Имаме позиция, която сме декларирали в поддръжка на Манфред Вебер. Нямаме такава за отдръпване на доверието към него. Не е обикновено обаче по този метод да се държим с сътрудници.

Премиерът Бойко Борисов е подложен на всекидневен дисконфорт. Всеки, за каквото се сети, желае да концентрира вниманието си към него. Всичко има някакви възможни граници, които в един миг като се преминат идва допълнително. Едва ли е обикновено по този начи да се очерня страната ни. В рамките на 48 часа министър председателят надали е спал повече от два-три часа. Тази отговорност би трябвало да бъде предпазена. Това председателство на Европейския съюз и триумфите, които постигнахме с него, би трябвало да бъдат предпазени.

Цветан Цветанов реагира и на атакара на кирил Добрев от Българска социалистическа партия, който го упрекна, че се държи като прокурор.

„ Несериозно е Кирил Добрев да твърди, че се изживявам като прокурор – изригна Цветановм – В Българска социалистическа партия имат способността да са доста заядливи, да всяват ненавист.

Нормално ли е един публицист като Елена Йончева да хвърли микрофона в едно студио. Нормално ли е публицист да си изпуска нервите. Той би трябвало да е пример. Не е обикновено по този метод да се демонстрира ненавист към политиците от ръководещата партия. Няма нито един факт, с който да съм обидил Елена Йончева. Винаги съм я уважавал с това, което правеше като проверяващ публицист. Сега не съм я обидил нито за миг. Споделил съм единствено обществената информация, че от офшорна компания е получила нещо. Сезирали сме прокуратурата и тя е способена да се произнесе.

Кирил Добрев надали може да ми е образец, още повече той бе заменен като ръководител на предизборния щаб на Българска социалистическа партия.

Иначе се вижда, че в Българска социалистическа партия има съмнение към водача и желаят да изнесат нещата по този начин, че повода за вътрешните им проблеми е ГЕРБ.

В Българска социалистическа партия има доста разочаровани хора, които през години са почнали да поддържат дрги политически обединения.

Защо никой не задава въпроса на Кирил Добрев по какъв начин Георги Гергов е добил Пловдивския панаир? С управлениетжо на Съюз на демократичните сили и заместник-министъра Корнелия Нинова. 2004 година Гергов придобива този парцел във Варна. И до момента във Варна тази дупка е неприятното, нелицеприятното място. Иначе оценката не я вършат политиците, а оторизирани експерти, които би трябвало да вземат отношение за тази варненска дупка “.

Цветан Цветанов разяснява и решението на премиера Борисом за „ Джи Пи Груп “.

„ За „ Джи Пи Груп “ това е част от хибридната офанзива, която се прави към другите институции – сподели Цветанов. - Заради това и министър председателят е задължен да реагира по този начин, с цел да бъде отхвърлена всяка догадка за присъединяване на страната в корупционни схеми. Видя се изказването и на самата „ Джи Пи Груп “, които се отдръпнаха от градежа на тунела Железница. Една инспекция, която се прави, не значи че даденият човек или компания са корумпирани “.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместител ръководител на партията приказва и за предстоьящия при започване на идната седмица Коалиционен съвет.

„ Съветът на обединението ще бъде в понеделник и това сме го прецизирали – удостовери Цветанов. - Министерство на вътрешните работи се оправи прелестно със случая с убийството в Русе и съумя бързо да откри кое е лицето, обвинено в убийството, и къде се намира. Всичко, което се направи като процедура с европейската заповед за задържане, немските ни сътрудници с такава експедитивност и професионализъм доста помогнаха. Такава интервенция би трябвало да бъде извънредно добре извършена. Така че, не считам, че Валери Симеонов е прав в оценката си. Имаме отлични връзки с Европол и немските и израелските ни сътрудници.

Към момента няма стартирана процедура за основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Обсъждат се вероятните разновидности и това, което ще бъде решено следва. Има две-три имена, които се разискват. Светослав Лазаров не е измежду тях “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР