Нашите планове за контранастъпление са станали известни на Кремъл, преди

...
Нашите планове за контранастъпление са станали известни на Кремъл, преди
Коментари Харесай

Зеленски: Кремъл се е сдобил с плановете за украинското контранастъпление, готвим ново

" Нашите проекти за контранастъпление са станали известни на Кремъл, преди да стартират дейностите по контранастъплението ", съобщи украинският водач.

Зеленски не посочи по какъв метод е изтекла информацията, отбелязва Ройтерс.

Украйна има явен проект за нова контраатака против съветските сили, сподели още Володимир Зеленски.  " Има проект, проектът е явен, само че не мога да ви дам елементи ", разясни той.

Президентът сподели още, че кадровите промени в управлението на украинските въоръжени сили по-рано този месец са били свързани с новия проект за деяние на бойното поле .

Украинският водач означи, че ротацията на войските е от сериозно значение за военните старания на Украйна и че украинските аварийни сили би трябвало да бъдат по-добре готови.

Освен това на конференцията си Зеленски предизвести, че съветските сили ще се опитат да проведат нова атака в Украйна в края на май или през лятото .

Малко по-рано тай за пръв път призна загубите на бойци по време на войната. Зеленски съобщи, че откогато съветските сили нахлуха в Украйна, са убити 31 хиляди украински бойци, съобщи Ройтерс.

Украинският президент сподели още, че не може да разкрие броя на ранените украински бойци, защото това ще помогне на Русия при военното обмисляне.

" В тази война са убити 31 хиляди украински бойци. Не 300 хиляди, не 150 хиляди... Путин лъже за тези неща ... Въпреки това загубата за нас е огромна ", посочи Володимир Зеленски.

На конференцията Зеленски изрази убедеността си, че американският Конгрес ще утвърди нов огромен спомагателен пакет за Украйна, включващ военна и финансова помощ. Украинският водач акцентира, че страната му има потребност решението по този въпрос да бъде взето до месец.

Победата на Украйна във войната зависи от западната помощ, акцентира Зеленски.

Украйна съобщи, че е документирала над 120 хиляди военни закононарушения на съветските сили

Украински прокурори са документирали над 120 хиляди военни закононарушения на съветските сили, откогато те нахлуха в Украйна през 2022 година, съобщи украинският основен прокурор Андрий Костин, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Той сподели това пред публицисти на конгрес в Киев, като означи, че някои следствия към този момент са довели до осъждания.

" Няма закононарушение, което руснаците да не са направили през тази война. Вече има 80 присъди, постановени от украински съдилища по време на войната ", сподели основният прокурор.

Срещу съветските сили постоянно има обвинявания, че екзекутират невъоръжени украински военнопленници, отбелязва ДПА.

Началникът на украинската президентска канцелария Андрий Ермак взе присъединяване в същия конгрес и сподели, че интернационалните организации не извършват дилемите си. Ермак съобщи, че Червеният кръст не е посетил нито един украински военнопленник, намиращ се в съветски плен.

Освен това Червеният кръст не оказа помощ за връщането на украински деца, които са държани нелегално в Русия и в окупираните от съветските сили елементи на Украйна, сподели още Ермак.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР