Нашите баби, майки, приятелки, фризьорки, в общи линии всички са

...
Нашите баби, майки, приятелки, фризьорки, в общи линии всички са
Коментари Харесай

Съветите на Изи: Мит или истина? Най-честите заблуди за косата

Нашите баби, майки, приятелки, фризьорки, в общи линии всички са ни заливали с най-различни изказвания за косите и вярната им поддръжка. Някои звучат като мит, други са невероятни, само че правилни, а за трети въобще не сме се и сещали.

Днес в „ Съветите на Изи “ ще разобличим някои легенди и ще затвърдим някои истини.

Въпрос: Косата би трябвало да се мие рядко – един път седмично. Мит или истина?

Отговор: Относително е съгласно вида коса. Ако е мазна, поучавам да се мие всеки ден, в случай че е естествена и здрава - на всеки три дни, в случай че е тънка, суха и повредена е задоволително един път седмично. При тънка и мазна коса е хубаво да се мие всеки ден, а при непрестанно третирана – един път до два пъти седмично. Имам случай на клиент, който си мие косата един път на две седмици и ми зададе въпроса по какъв начин да пребори пърхота. Това е доста, доста нездравословно, тъй като по този начин се задръства скалпа с толкоз доста себум и прочие.  

Въпрос: Косата не би трябвало да се подстригва през март. Мит или истина?

Отговор: За първи път слушам това:) За мен е мит. Също поставям в рубрика „ легенди “ да не се подстригват бременни дами. Красивата коса е хубавичко коса.

Въпрос: Косата би трябвало да се подстригва всеки месец, с цел да е здрава. Мит или истина?

Отговор: Отново релативно - в случай че приказваме за повредена коса, е добре да се подстригва постоянно и по малко с цел да се възобновяват краищата. За здравите коси на всеки два месеца е ОК. За късите прически - всеки месец, с цел да се поддържа формата, а за напредък - на всеки два месеца по един см.

Въпрос: Боядисаната коса се изтощава по-бързо и елементарно. Мит или истина?

Отговор: Най-красивата коса за мен е девствената небоядисана коса. Тя е несравнима по конструкция, разтегливост и искра, флексабилност и така нататък Но при бели коси, несъмнено, ще се усещаме по-уверени с боядисана коса. Важно е да не сме доста рискови в устрема си да сме съвременни. Ако е допустимо, в началото използвайте безамонячна багра, не се хвърляйте непосредствено на амонячната. Ако към този момент сте почнали с амонячна, придържайте се към система - корени всеки месец и дължини на всеки два, три месеца. А при русите коси единствено матиране и корени.

Въпрос: Къдравите коси не се решат или се решат рядко. Мит или истина? 

Отговор: Решат се след баня на мокро с подобаващи артикули които я вършат хлъзгава и лесна за обработка. Не се изсушават в никакъв случай на 100 %. Ако е допустимо, дано косата да изсъхне сама - в случай че разрешава времето. И един трик – пробвайте да замените хавлията с памучна тениска. След положително разресване увийте косата в тениска. Материята е доста значима, незабавно ще усетите косата си по гладка. 

Въпрос: Пресата изтощава косата. Мит или истина?

Отговор: Истина. Въпреки че съществува преса на пара, няма да върша реклама на марката, само че това е най-щадящият апарат, който съм употребила и употребявам. Всяко нещо би трябвало да се прави умерено и да има баланс – един път седмично най-много може косата да се изправя с преса и то в действителност добра преса, само че в случай че може да се избегне е най-добре.

Въпрос: Филирането е нездравословно за косата. Мит или истина?

Отговор: На тънка коса е безусловно неуместно, на дебела и гъста коса е неуместно да не се филира. Ако е естествена, може да се употребява филиране в краищата за преливане на етажи да вземем за пример. Важно е с каква цел желаете да филираме.

Въпрос: Масажът на скалпа заздравява и сгъстява косата. Мит или истина?

Отговор: Има логичност, тъй като се ускорява кръвообращението. Друг път ще си приказваме за вярното миене на косата, в което се включва и масаж на скалпа.

Гизела Тодоринова – Али е известна на клиентите си като Изи. Тя работи като коафьор интензивно от 2012 година. „ В биографията ми попадат салони от невисок клас до известни вериги салони от висок клас и даже работа на круизен транспортен съд като коафьор “, споделя Изи за себе си. Ще я познаете по необятната усмивка. „ Обичам тази специалност тъй като постоянно има какво още да се учи “, споделя Изи. Можете да задавате и вашите въпроси към Изи в мненията под публикацията. А ето и към нейната Facebook страница. 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР