Наши зрители отново уловиха в кадър мечка в опасна близост.

...
Наши зрители отново уловиха в кадър мечка в опасна близост.
Коментари Харесай

Отново мечка в двор: Зрители на bTV уловиха дивото животно в опасна близост

Наши фенове още веднъж уловиха в кадър мечка в рискова непосредственост. Случаят още веднъж е от Троянския Балкан. Дивите животни все по-често навестяват махали и вилни зони, и попадат в обсега на камерите за видеонаблюдение. А през днешния ден поради все по-големият проблем в Троян незабавно се събират специалисти и локалната власт.

Оказва се, че популацията е увеличена, а територията е доста дребна. Последният случай е от троянското село Велчево.

Снимка: bTV

Мечка в двора - това вижда Александър Лалев. За благополучие не онлайн, а на еркана на телефона, до момента в който ревизира камерите на къщата си.

„ Разходи се, огледа и си продължи по пътя. Просто намина. Така да го кажа, само че надали всеки ще е спокоен, когато се разсъни и я види в двора си. За последните 5 дни най-малко 2 пъти съм я снимал. Вероятно броди всред къщите
Даже я кръстихме. Бочко я кръстихме, само че не е хубаво да е там, защото не знаме по какъв начин може да реагира. За момента не знам за вреди. Единствено е поуплашила някои поданици на махалата. Има хора, които са сами сега там. Има дами, които са сами в къщата и са се уплашили от съществуването на мечка. Даже споделиха, че не излизат от у дома, с цел да не срещнат мечката “, изясни Александър.

То плува, без да се тормози от туристите

За нея е алармирал два пъти.

„ За страдание до момента няма никакъв отговор от никого. Разчитам на иституциите да си свършат работата. Ще се радваме и някой най-сетне да ни чуе. Доколкото знам, това е мечка, която е била видяна в Габрово. Преместена е в Троянския Балкан. Сега е при нас. Ние желаеме всичко да е хубаво за тази мечка и да бъде щастлива, само че където би трябвало. Не при нас “, споделя мъжът.

Снимка: bTV

Дотогава Бочко остава на независимост, а жителите на Велчево ще се оглеждат, до момента в който излизат.

От общината споделиха, че са се допитали до виновни институции и от зелените организации са посъветвали да се употребяват спрейове, да се пеят песни, да се рецитират стихове, при среща с мечка за да се предпазим.

Снимка: bTV

Експерти обясниха и че главният проблем, че е всички мечки трансформират местообитанията си и се приближават все по-близо до хората. Това е обвързвано с човешката интервенция в горите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР