Наши учени разработват противоотрова при интоксикация с метали. Оказва се,

...
Наши учени разработват противоотрова при интоксикация с метали. Оказва се,
Коментари Харесай

Наши учени разработват противоотрова за интоксикация с метали

Наши учени създават противоотрова при интоксикация с метали. Оказва се, че насъбраните в организма ни токсични субстанции от храни, питиета и козметични артикули могат да бъдат обезвредени.

Българското достижение се бори за международно самопризнание. Изследванията се организират от 10 години насам.

" Ако се загледате, съвсем всички пушени колбаси, меса, риби, в това число пастетът, съдържат натриев нитрит. Морските блага пък са богати на тежки метали, тъй че там също се съдържа кобалт, кадмий. Цигарите също са богати на кадмий ", изяснява доцент доктор Йорданка Глухчева пред Нова тв.

Токсични субстанции имало и в козметиката. В пастите за зъби, да вземем за пример, имало кобалт.

Чрез опити откривателите ревизират по какъв начин хроничното струпване на металите работи на организма ни. И намират решение за противодейстие.

„ Ние се опитваме да разработим противоотрови. Или субстанции, които да работят като противоотрова при положение на интоксикация с такива метали. Изследваме две такива субстанции, които за благополучие се създават в България ", споделя доцент доктор Глухчева.

Именно българските нововъведения в медицината притеглят вниманието на интернационално жури. Така всред 209 претенденти доцент Глухчева е класирана в топ 20 на най-изявените млади персони в света за 2017 година

Постижението на сънародниците ни можем да подкрепим като харесаме плана на доцент Глухчева на уеб страницата www.toyp.jci.cc, належащо е да отворите фотографията и да нтиснете бутона " Like ". Срокът за гласоподаване изтича след два дни. Гласовете ни ще бъдат взети под внимание за установяване на спечелилите. Към момента води България!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР