Наши спасители днес измъкнаха от руините в Турция 4-годишно дете

...
Наши спасители днес измъкнаха от руините в Турция 4-годишно дете
Коментари Харесай

Наши спасители днес измъкнаха от руините в Турция 4-годишно дете

Наши спасители през днешния ден измъкнаха от руините в Турция 4-годишно дете и на възрастен мъж. Днес беше сполучлив ден за нас.

Това заяви пред БНР основен контрольор Калоян Дончев от българския избавителен модул в Турция, който се намира в региона на град Бесни.

Над 16 хиляди са към този момент жертвите от земетресението в Турция и Сирия

Броят на жертвите от земетресенията в Турция и Сирия продължава да пораства, има опасност за живота и на оживелите
Той добави, че лекарят в екипа им е съветвал спасяването на живота на още един човек.

Главен контрольор Дончев счита, че към момента има късмет да бъдат избавени хора, останали под срутени от земетресението здания:

" Има още късмет и то значителен късмет. Планирано е да останем към 10 дни. Ако се наложи, можем да остане и повече. Не е елементарно, само че в последна сметка пристигнали сме тук да помогнем и това е главната ни цел, тъй че даваме всичко от себе си ".

Общо 78 чиновници на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са на територията на Турция сега и са построили своя лагер на стадиона в Бесни.

Тази заран екип от 22-ма спасители, измежду които е и доктор от Медицинския институт на вътрешното министерство, са направили избавителни действия в региона, оказана е нужната здравна помощ на потърпевши хора.

В предаването " Нещо повече " Цветелина Тунчева, която от години живее в Адана и е учител в Музикалната консерватория, описа, че в града са почнали следени събаряния на повредените от земетресението здания.

Интервютата на Людмила Железова с Калоян Дончев и с Цветелина Тунчева в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковите файлове.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР