„Наши момчета“ проследява в десет епизода реални събития, поставили началото

...
„Наши момчета“ проследява в десет епизода реални събития, поставили началото
Коментари Харесай

Сериалът Наши момчета проследява войната в Газа

„ Наши момчета “ наблюдава в 10 епизода действителни събития, сложили началото на войната в Газа – следствието на убийството на три израелски и едно палестинско момче в Израел. Сериалът е копродукция на HBO и Keshet studios, снимана в Израел и единствено 10 дни след премиерата си и с 3 излезли епизода доближава 89% в Rotten Tomatoes. Критиката и феновете го разказват като „ толкоз нагнетяващ, че забравяш да дишаш “, „ под напрежение и каращ те да се замислиш “, „ превъзходната игра е една от аргументите да продължаваш да следиш тази сложна за гледане поредност “.

През лятото на 2014 година трима израелски младежи са отвлечени и убити от членове на Хамас. Израел е шокиран, разтресен и сърдит. Два дни по-късно овъгленото тяло на палестински младеж от източен Йерусалим е намерено в гората в западните околности на града. В идващите дни Симон – сътрудник от отдела по вътрешен тероризъм на Шин Бет, стартират да проверяват убийството. По същото време родителите на убитото момче поемат по мъчителния и дълъг път на справедливостта и утехата.

Мини сериалът е основан на действителните събития, довели до експлоадирането на войната в Газа, последвала следствието на убийството на Мухамад Абу Кдеир и споделя историята на всички забъркани – израелци и араби, чиито животи са изменени вечно след случилото се. Създатели на трагичния сериал са Хагай Леви, Тауфик Абу Уейл, Джозеф Сидър. Копродуциран е и от Майкъл Ломбардо, който в интервала 2007-2016-та е програмен шеф на HBO в Щатите. „ Наши момчета “ дава публичност на дебат, който към момента бушува в съвремието ни и основателите му не търсят лесни отговори. Опорната точка на описа на историята е основана не на положителните качества, които израелците и палестинците споделят, а на най-лошите им човешки инстинкти.

И двете народи са способни на ликвидиране. И двете са способни на възмездие. И двете са способни на смущаващи, вбесяващи и сегрегиращи дейности, за които всеки смята, че са присъщи единствено на противоположната страна. „ Наши момчета “ демонстрира, че споделеният потенциал за зло може да постави народи под един знаменател също толкоз бързо, а може би по-бързо, в сравнение с споделеният потенциал за извършване на положително и слага екзистенциални въпроси за човешките реакции лимити отвън пол, раса и народност. Към момента са налични първите три епизода за онлайн стрийминг в HBO GO. Нов епизод ще излиза всеки вторник. Телевизионната премиера е по HBO 3 на 5 септември от 23:00 часа. Останалите епизоди ще се излъчват всеки следващ четвъртък с начален час 22:00 часа.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР