Нашето здравеопазване няма нужда от молитви, а от действия. Това,

...
Нашето здравеопазване няма нужда от молитви, а от действия. Това,
Коментари Харесай

Доц. Пандов : Нашето здравеопазване няма нужда от молитви, а от действия

„ Нашето опазване на здравето няма потребност от молебствия, а от дейности. Това, което можем да кажем е, че по съвсем всички индикатори нашето опазване на здравето е доста болно. Това, което показахме като съответни стъпки, въпреки на някои да им се сторят дребни, за осем месеца - поставихме акцент върху профилактиката и предварителната защита. За първи път през последните 20 години се предвидиха повече проучвания като тип и брой и по-голямо финансиране. На последващо място - рекордно покачване на средствата в Националния рамков контракт, както на извънболничната помощ, по този начин и на болничната и за проучвания. Това, което беше наш приоритет, е детското и майчиното опазване на здравето ”. Това сподели в ефира на Нова телевизия доцент доктор Васил Пандов от „ Продължаваме Промяната ”.

Според проф. от сега работещите в системата на опазването на здравето усещат изключителна неустановеност. „ Тя идва от излъганите очаквания на медиците - лекари, сестри и санитари, че ще получат високи хонорари.

Бяха дадени едни изключителни обещания при започване на април, бяха записани текстове в Националния рамков контракт и лекарите, и сестрите останаха излъгани. Ние ще върнем доверието и достолепието на българския доктор, на българската сестра, на българския санитар, тъй че нашите воини в бяло, когато се борят против всеки един зложелател, било то и незабележим, какъвто беше COVID-19, да са сигурни, с цел да може системата на опазването на здравето да издържи на всеки напън.

По отношение на това, което сме създали и ще създадем, нашето мото е едно: „ Българите да бъдат здрави, а не излекувани ”, уточни той.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР