Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе

...
Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе
Коментари Харесай

Радев: Време е да си припомним какво е лично и национално достойнство

 Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе си непримиримостта на Левски. Да си напомним какво е персонално и национално достолепие. Това съобщи президентът Румен Радев в град Левски при отбелязването на 183-годишнината от рождението на Апостола на свободата.

По думите на президента, в този момент е времето и да осъзнаем, че ние сме решението на всички провокации, че свободата е път, който би трябвало да измине всеки от нас. " Да не забравяме, че Левски е нашият покровител пред времето, само че и нашият съдник пред историята – тъй като ни завеща своя честен образец, с който през днешния ден мерим и думите, и делата си ", добави президентът Радев.

Държавният глава съобщи, че стремежите на Дякона са живи и през днешния ден. " Нима е отживялост битката му против " правото на силата ", белким са изгубили смисъл думите му, че за националното зло не би трябвало да се мълчи, а да се работи - тук и в този момент? Нима е изгубил смисъл заветът му, че против тиранията и неправдата би трябвало да се борим с всички сили, обединени и дружно? ", попита Румен Радев и добави, че дали ще сбъднем завета на Левски за чиста и свята република зависи единствено от нас, от нашата неотстъпчивост, обединена воля и нашите дружни старания.

Стотици жители уважиха паметта и делото на Апостола на свободата в град Левски. Представителни роти от курсанти в Националния боен университет " Васил Левски " посрещнаха с почетен строй президента Радев и участваха в тържествена заря-проверка. Тази година се означиха и 75-годишнината от оповестяването на Левски за град. На жителите на Левски – единственият град, носещ името на Апостола, президентът пожела те гордо да носят името му. " Вие изпълвате с достолепие висотата на тази отговорност. Така, както вашите деца, внуци и идващите генерации ще се назовават с името на най-светлия, най-достойни и обичан наследник на нашето Отечество ", съобщи Румен Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР