Нашето тяло е деликатен инструмент. То реагира на всякакви външни

...
Нашето тяло е деликатен инструмент. То реагира на всякакви външни
Коментари Харесай

Тялото ни говори“: Как да се научим да го „чуваме“?

Нашето тяло е внимателен инструмент. То реагира на всевъзможни външни въздействия и дава сигнали, в случай че нещо се е объркало в живота ни. И по този начин, страховете се трансформират като захващане в тялото и се трансформират - болежка в корема, тежест в раменете.

Най-трудното е да чуете и получите сигнали от тялото. За да извършите това, би трябвало да сте почтени със себе си. Това е първата стъпка. Първата и единствена.

Да бъдеш почтен със себе си, значи да признаеш възприятията си, да ги живееш, а не да ги гасиш. Някои хора се опасяват от отрицателни страсти – боязън, яд, горест. Те се затварят в тях, казвайки: " Ще бъда по-силен от това, мога да се оправя. " Днес е съвременно да си мощен човек, слагаме маски, крием възприятията си. В това положение е невероятно да чуете сигналите на тялото си.

В резултат на това доста хора виждат казуса, когато болката стане непоносима. Тогава стартират същински проблеми с черния дроб, сърцето, стомаха, гръбначния дирек и така нататък

Диалог със себе си

Днес обръщаме повече внимание на формата, в сравнение с наличието: по какъв начин се храним, какво носим, ​​какво вършим, какво сме постигнали. Формата е тип самоотбрана. С нея ние сами скриваме сегашното си, слагаме рамка. Винаги е мъчно да излезеш отвън тези граници. Практиката демонстрира, че човек твърдо се придържа към всевъзможни конвенции, към измислени знаци на триумфа, към измислени цели.

В резултат на това индивида гради живота си върху опозиция и боязън, възмущение и превъзмогване. Тялото и артериите се свиват, няма обикновено кръвообращение, ставите не получават поддържане, само че индивидът не чува тези сигнали. Той се инжектира с болкоуспокояващи, в дословен или метафоричен смисъл, и продължава пътя си към задачата, като най-после убива тялото си. В резултат на това той реализира това, към което се е стремял, само че не се усеща благополучен. Оказва се, че всичките му старания са били бягство от самия него, а тялото му го е предизвестило за това.

Когато човек върви по своя път, той пораства, развива се, помъдрява. Той се движи свободно и невъзпрепятствано. Той няма потребност да се съпротивлява и да преодолява себе си, той знае, че това е неговата орис. Колкото и да е необичайно, най-хубавата отбрана е откритостта и честността.

За да се научите да усещате сигналите на тялото, би трябвало да се вслушвате в себе си, да анализирате същинските си стремежи. Можете да работите с тялото посредством допиране или посредством диалог

Говорете със себе си:

- Не желая да отивам на работа през днешния ден, тъй като съм изтощен.

- Защо съм изтощен?

- Защото поех прекалено много работа.

- Защо взех прекалено много?

- Защото желая да бъда някой.

- Защо желая да бъда някой?

- Ако не съм някой, няма да ме обичат.

- Коя обич ми липсва? Къде другаде съм изпитвал това възприятие?

- Това го помня от детството. Толкова ми липсваше любовта на мама и баща.

След този диалог тялото ще се отпусне, тъй като сте си споделили истината. Ти беше почтен със себе си. Обграждаме се с работа, само че би трябвало и човешка топлота. Работата и триумфът не ти дават топлота. Само фамилията или околните могат да го дадат.

Диалог с детето в теб

Когато стартирате нещо ново за себе си, може да изпитате непредвидени страсти – яд, боязън, неустановеност. Връщате се в режим - дете, което нищо не схваща и се опасява да остане единствено.

Нашите минали прекарвания, записани в тялото, ни въздействат. Особено опитът на дете от раждането до 5-годишна възраст. Уплахата се отразява в държанието на възрастните. Когато би трябвало да вземете решение, да извършите нещо сами, това дете вътре във вас още веднъж се опасява. И вместо да действаш, решаваш да се върнеш, да легнеш на дивана, да се скриеш от всички.

Този миг би трябвало да се изживее. Успокойте се, говорете със себе си:

- От какво се страхуваш?

- Че ще остана самичък. Че не мога да го направя.
Езикът на цветята - скритата им символика
Подареното цвете показва почитание и любов. Но с изключение на всички тези прелестни усеща, другите цветя символизират и разнообразни страсти и по...
Прочети повече
- В ранно детство, когато се разсъниха, а у дома нямаше никой, мислех, че съм зарязан. Плачех, боязън ме беше. Оказа се, че родителите ми са ме поставили в леглото и са отишли до близкия магазин.

Всичко приключи добре, само че претърпяното остана в паметта, както и възприятията на боязън и беззащитност. В този случай би трябвало да продължите да си задавате въпроси.

- Какви решения взех тогава, с цел да не изпитвам боязън и изтощение?

- Не бъди самичък. Когато съм самичък, съм беззащитен.

Когато осъзнаете страстите си и откриете тяхната причина, ви става по-лесно да продължите напред. Ето за какво е толкоз значимо да се вслушате в себе си, да анализирате моменти от предишното. Запитайте се какво желаете от живота и започнете да вършиме стъпки в тази посока.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  Поставиха камъни на жп линия, влакът по знамение не дерайлира (ВИДЕО) Поставиха камъни на жп линия, влакът по знамение не дерайлира (ВИДЕО)
Въпреки сложени камъни върху стрелките на жп линията, трен съумя да се размине с дерайлиране, заяви bTV. Вандалският акт е сниман от камера...
Любими дестинации, които да посетите още веднъж през 2022-ра Беларус понижава осезателно дипломатическото си наличие в Европейски Съюз 8-годишно българче основава първата жива възпитателна игра в помощ на родители (ВИДЕО) 10-те нездравословни продукта на коледната софра, от които е по-добре да се откажете НАЙ-ЧЕТЕНИ  Ограничения по Ограничения по " Магнитски "? Пеевски продаде парцели за близо 5 млн. лв.
Делян Пеевски още веднъж е в Народното събрание. Той влезе безмълвно и до през днешния ден е спокоен освен в залата, а и в коридорите. За сметка на това обаче компанията му...
Бойко Рашков с ядовит коментар за случая с колата на Владислав Горанов Кой има имен ден през днешния ден, 21 декември Новините: Най-важното за деня, 20 декември Става ли Влади " Пълен съпорт " Горанов Влади " Бушон " Горанов? Набиращи известност  ТЕЦ-ът на Доган завоюва десетки милиони на борсата за ток за няколко дни ТЕЦ-ът на Доган завоюва десетки милиони на борсата за ток за няколко дни
606.69 лева за мегаватчас. 615.69 лева за мегаватчас. 646.07 лева за мегаватчас. Това са цените, на които Топлоелектрическа централа Варна, по-известен като ТЕЦ-ът на Ахмед...
Бойко Рашков: Обвиняемият за източените пари от Автомагистрала " Хемус " ми показа имена, които не ме изненадаха Зара, която направи село Равно поле един шедьовър (СНИМКИ) Времето на следващия ден - 22 декември Агенция Франс Прес: Ердоган докара в Одрин тълпи от български купувачи, само че турците изнемогват  www.expert.bg  ОББ и Софийски университет подписаха контракт за партньорство и дадоха старт на „ КВС България – ESG Академия “ ОББ и Софийски университет подписаха...  1000 служащи търси нов огромен цех край Пловдив 1000 служащи търси нов огромен...  Министър Денков удостовери повдигането на учителските заплати Министър Денков удостовери повдигането...  Украйна измисли проект за блокирането на Украйна измисли проект за блокирането...  www.iwoman.bg  Секс без оргазъм при дамата е проблем и на двамата Секс без оргазъм при дамата е проблем...  Как да аранжираме зашеметяваща празнична маса Как да аранжираме зашеметяваща...  Как да разберете, че това е най-хубавата връзка в живота ви Как да разберете, че това е най-хубавата...  Уволниха Крис Нот поради обвинявания в полово принуждение Уволниха Крис Нот поради обвинявания...  https://www.sportlive.bg  Мбапе поема към Реал Мадрид, само че Бензема отива в ПСЖ Мбапе поема към Реал Мадрид, само че...  Бивш клубен началник: Това, което прави Клоп, е тормоз, да се успокои малко! Бивш клубен началник: Това, което прави...  ПСЖ отхвърлил 85 милиона евро от Челси за една от звездите си ПСЖ отхвърлил 85 милиона евро...  Време е за срещи: Вижте по кое време министърът на спорта ще приказва с ЦСКА и Левски Време е за срещи: Вижте по кое време министърът... ДОБРОТО СЕГА Виж още Награди за учениците от с. Рояк, избавили...
Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков посрещна в...

Заедно можем
Нови Най-четени Набиращи известност Тялото ни " приказва " “: Как да се научим да го... АБВ с концепция по какъв начин токът да нарастне единствено с 1%, а... Кои са зодиите, които готвят най-вкусно?... Приближен на Гешев и Цацаров стана зам.-директор... ОББ и Софийски университет подписаха контракт... Ограничения по " Магнитски "? Пеевски продаде... Бойко Рашков с ядовит коментар за случая... Кой има имен ден през днешния ден, 21 декември... Новините: Най-важното за деня, 20 декември... Става ли Влади " Пълен съпорт " Горанов Влади... Tрима заместник-министри са освободени... ТЕЦ-ът на Доган завоюва десетки милиони на... Бойко Рашков: Обвиняемият за източените... Зара, която направи село Равно поле един шедьовър... Времето на следващия ден - 22 декември... Агенция Франс Прес: Ердоган докара в Одрин тълпи от български... Германска електрическа компания разгласи банкрут...


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР