Нашето послание е просто и силно – няма време за

...
Нашето послание е просто и силно – няма време за
Коментари Харесай

Шаленберг: Ако се забави с конституционните промени, РСМ е изправена пред изолация

Нашето обръщение е просто и мощно – няма време за губене, бихме желали да продължите с нужните конституционни промени, с цел да продължите договарянията за участие. Да се отсрочи приемането на промените значи да се отсрочи присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз. Това сподели през днешния ден министърът на външните работи на Австрия Александър Шаленберг, който дружно с министъра на външните работи на Чешката република и министъра на външните работи на Словакия е на посещаване в Скопие.


Шаленберг уточни, че " би било тъпо за Скопие, откакто пробяга сложен маратон, да се препъне на последното затруднение ".

„ Заедно сме извървели дълъг път и сме преодолели доста компликации. Задача на всички жители на тази страна е тези старания да не са напразни. Ако не приемете конституционните промени и европейският път не продължи, Северна Македония е изправена пред заплахата да бъде изолирана. 18 години чакахте да стигнете до този миг и в този момент остава да употребявате момента и да бъдете политически виновни, да поставите преди всичко националните, а не партийните ползи “, сподели министърът на конференция.

„ Решението може да пристигна единствено от вас, то няма да пристигна от Брюксел, Виена или Братислава и ви убеждавам, че няма да пристигна и от София “, сподели Шаленберг.

Тримата ръководители на дипломациите обявиха,че са упълномощени от Върховния представител по външните работи на Европейския съюз Жозеп Борел да предадат формалните позиции на Европейски Съюз по въпросите, свързани с европейското присъединително досие на страната. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР