Нашето общество трябва да осъзнае, че чистотата на въздуха си

...
Нашето общество трябва да осъзнае, че чистотата на въздуха си
Коментари Харесай

Министър Ивайло Московски: Чистотата на въздуха си има цена

" Нашето общество би трябвало да осъзнае, че чистотата на въздуха си има цена ". Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски по време на днешната конференция на тематика „ Проблеми и решения за възстановяване на качеството на атмосферния въздух ".

По думите му, належащо е да бъде подложен въпросът, каква цена е готово да заплати обществото, с цел да дишаме по-чист въздух.

" Това е най-важният въпрос, на който в случай че намерим отговор ще може да работим по ясно по всички ограничения, които държавните институции на общинско и национално равнище ще подхващат ", сподели още министърът и означи, че по негови наблюдения по-скоро никой няма да е склонен да заплати каквато и да е цена.

Министър Московски посочи, че в бранш „ Транспорт " постоянно, когато се възнамерява план се гледа извънредно доста и на неговата екологичност.

„ През последните 10 години изпълняваме една доста сериозна стратегия за по-безопасно и екологично реализиране на транспортите и образец за това е софийското метро, който е един неповторим план, както за България по този начин и за Европа ", добави още той.

Ивайло Московски съобщи, че значим детайл в процеса на подобряването на качеството на атмосферния въздух е и стягането на контрола при инспекциите на техническата редовност на транспортните средства. Той посочи, че се работи по въвеждането на програмен продукт за надзор, обработка и предпазване на данните, с което ще се надгради съществуващата осведомителна система в пунктовете за механически прегледи. Информацията от прегледите ще се предава в действително време посредством криптирана връзка към Централизирана осведомителна система. Целта е да се избегне операция на данните, като системата ще дава автоматизирано умозаключение за техническата редовност на база на действителните измервания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР