Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа. Цял подземен

...
Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа. Цял подземен
Коментари Харесай

Борисов: Строим качествено на ниска цена, преди нас имаше само магистрала до Правец

" Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа. Цял под земята град и лесна връзка сред всички точки на София. Строим еднообразно качествено както в Европа, само че за доста по-ниска цена ". Това сподели по време на живата видеоконферентна връзка по време на съвещанието на Министерски съвет през днешния ден министър председателят Бойко Борисов.

" Затова като някой ми заприказва за корупция в България - аз му демонстрирам метрото ", добави Борисов.

Думите му са във връзка стартирането на третия лъч на метрото в София през днешния ден . За него Борисов написа:

" От през днешния ден пускаме в придвижване третия лъч на метрото. Трасето от бул. " Владимир Вазов " до " Красно село " е 8 километра. По него са построени 8 нови, съвременни и красиви станции, на които са сложени и стъклени загради против произшествия, които ще разделят пероните и влака. С големи вложения единствено за 11 години дължината на метрото се усили с близо 40 км. ".

" Това бе най-трудната права на подземната железопътна линия в столицата ", добави министър председателят.

Той напомни, че се строят още по-сложни терени - Южната дъга на София, автомагистралите " Хемус ", " Струма " и " Европа " и газопроводите.

" Но ние няма да се откажем. Защото нашата мощ е в дейностите. Останалите могат единствено да приказват. Затова преди нас имаше единствено 10 км метро и автомагистрала до Правец. Призовавам всички да пазят и ценят новата облага, тъй като тя не е даденост ", сподели още Борисов.

Той благодари на Еврокомисията за финансирането на метрото и пожела безаварийно пътешестване.

" Стотици хиляди дневно ще употребяват трите лъча на софийското метро и дето се вика " На добър път ". По време на видеото кметът Йорданка Фандъкова благодари на премиера и Министерство на поддръжката, само че най-много на Европейска комисия за съфинансирането на плана.

Тя сподели, че е получил през днешния ден специфични поздравления от комисаря по районно развиване в Европейска комисия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР