Нашата здравна система, за лошата конструкция, която има, бих казал,

...
Нашата здравна система, за лошата конструкция, която има, бих казал,
Коментари Харесай

Бивш здравен министър: Обществото, а не здравната система, се провали с COVID-19

Нашата здравна система, за неприятната структура, която има, бих споделил, че се оправя много обичайно. Това съобщи някогашният здравен министър доктор Стефан Константинов.

По думите му, дългите месеци с ковид са за цялата страна. С напъните на хора от администрацията, на част от управителния състав почти нещата се скалъпват. На равнище общество и страна, системата обаче е цялостен неуспех, уточни доктор Константинов пред Българска национална телевизия.
 Прогноза: Спад на новозаразените след седмица-две. Съдът още може да спре зеления документ Прогноза: Спад на новозаразените след седмица-две. Съдът още може да спре зеления документ
Положението е съществено, само че към момента под надзор. Много са натоварени лечебните заведения, лекарите. Но числата сочат, че има леко понижаване в реп...

Той посочи, че умората е във всички, само че като общество не се оправяме с коронавирус рецесията. В обществото нещата към този момент са доста разбъркани, не вървят. Аз съм очевидец на доста глупави решения, само че финалният резултат го виждате – към момента има чакащи с колите за спешна помощ, уточни доктор Константинов.

„ Провалът е на обществото а не на здравната система “, разяснява някогашният здравен министър.

Той означи, че имало доста управнически и медийни неточности за преодоляването на коронавирус рецесията. Когато се сподели за зеленият документ, доктор Константинов се замислил в случай че хората не желаят да се имунизират, ще спрат да работят ли? Той увери, че в случай че хората се имунизират, нищо няма да се случи.

Той предизвести, че от ковид умират три пъти повече хора, в сравнение с от онкозаболяванията. Това, което може относително бързо да смъкна случаите, е да се затвори всичко. За момента това, което хората могат да създадат сами за себе си е да отидат и да се имунизират, да си носят и маските, тъй като с правенето на ваксина незабавно не се построява имунитет, а би трябвало време, прикани той.
 Натиск върху лечебните заведения: Ще стигне ли кислородът за болните от COVID-19? Натиск върху лечебните заведения: Ще стигне ли кислородът за болните от COVID-19?
Изключителен напън към здравната система поради многото инфектирани и тежки случаи на COVID-19 у нас. Свободните кревати внезапно понижават, а...

Д-р Константи бе безапелационен, че онкоболните изрично подлежат на имунизация. Проблемът при онкоболните не е какъв брой ще се имунизират, а дали имунизацията ще бъде ефикасна. Третата доза при тези групи хора е нужна, уточни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР