“Нашата цел трябва да е възможно най-бързо развитие на възобновяеми

...
“Нашата цел трябва да е възможно най-бързо развитие на възобновяеми
Коментари Харесай

Симеон Горов: Вероятността България да остане без ток граничи с невъзможното | Бизнес, 23.01.23 г.

“Нашата цел би трябвало да е допустимо най-бързо развиване на възобновими енергийни източници и да се подготвим за понижаване на излъчванията от въглища с 40 % след време ”, споделя специалистът от екологично придвижване “За Земята ” Симеон Горов.

Според госта, през лятото не е нужно да си набираме електрическа енергия от фосилни горива, като въглищата, защото тогава е по-голяма опцията от генерация на електрическа енергия от възобновими източници. 

“В взаимозависимост от това каква е съответната зимата, може да се преценя по-какъв метод да се употребяват въглищните централи ”.  

Горов разяснява и огромния принос на въглищните централи към електрическата енергия, която произвеждаме: 

“Енергетиката се развива тъкмо както всеки бранш. Днес акцентират, че в един зимен ден близо 50% от електрическата енергия в България идва от ТЕЦ-овете. Да, това е по този начин, само че преди 30 години нямаше и един % от електрическата енергия, който да е създаден от ВЕИ. ”

Как можем да запазим работните места на хората във въглищните райони, и каква е цената на излъчванията върху здравето на българина? Повече вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР