Нашата политика е постоянно да анализираме заявките, които дава украинската

...
Нашата политика е постоянно да анализираме заявките, които дава украинската
Коментари Харесай

Тагарев: Политиката ни е постоянно да анализираме заявките, които дава украинската страна

Н ашата политика е непрекъснато да проучваме поръчките, които дава украинската страна, да забележим с какво можем да помогнем и продължаваме да работим по този въпрос. Когато имаме решение, ще дадем обществена информация. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев пред публицисти на летище София след прибирането си от присъединяване в Мюнхенската конференция по сигурността. Двамата с премиера Николай Денков дадоха къс брифинг. 

Първото решение за даване на помощ за Украйна беше взето през лятото, само че окончателното решение, което действително утвърди даването на тази помощ, беше взето на 8 декември, напомни министърът на защитата. След 8 декември започнахме да работим за реализиране на тази интервенция, тя е в ход. Ще ви осведомяваме, когато завърши интервенцията, сподели Тодор Тагарев. 

В Европа и в Съединени американски щати главно се разисква по какъв начин да се помогне по най-бързия метод да се укрепят отбранителните благоприятни условия на Украйна, сподели и министър председателят акад. Николай Денков пред публицисти след завръщането си от Мюнхенската конференция по сигурността.

Премиерът Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел и министърът на защитата Тодор Тагарев участваха във форума, който се организира от 16 до 18 февруари. В рамките на конференцията Николай Денков организира редица диалози, измежду които с нидерландския министър председател Марк Рюте, с премиера на Белгия Александер де Кро, с члена на немския Бундестаг Йохан Вадефулм, с изпълнителния шеф на Американския еврейски комитет Тед Дойч, с вицепремиера на Украйна Олга Стефанишина. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР