Нашата основна цел е БСП да бъде решаващ фактор в

...
Нашата основна цел е БСП да бъде решаващ фактор в
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Целта е БСП да бъде решаващ фактор в управлението на София

Нашата съществена цел е Българска социалистическа партия да бъде решителен фактор в идващото ръководство на София и да осъществяваме политиките, които са залегнали в нашата предизборна платформа. Това може да се реализира единствено, в случай че се образува ново болшинство към нов кмет.
Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов в политическия си отчет пред делегатите на XIII Конференция на Градската организация. На днешното съвещание столичните социалисти ще обсъдят и одобряват предизборната платформа на организцията за локалните избори. Конференцията ще дефинира претендента за кмет на София. Ще бъде определен лидер и ще бъде подредена листата за общински съветници от " Българска социалистическа партия за България ".

" Без това ново болшинство няма по какъв начин да се случи смяната на модела на ръководство в столицата. Мнозинство, което е поръчител за бистрота. Мнозинство, което залага на експертност и подготвеност. Мнозинство, което може да наложи нови стандарти на воденето на общинска политика и разговор с жителите. Българска социалистическа партия има силата и капацитета да бъде в основата на болшинството, към което да се образува новото ръководство на София ", безапелационен бе Паргов.

" Шансът да спечелим София, за първи път в демократичната история на страната, не трябва да бъде прахосан. Подобен резултат ще има общонационално значение. Това е опцията Българска социалистическа партия да излезе победител от идните локални избори. Промяната в България стартира от София ", съобщи той.

Калоян Паргов уточни, че през последните години в София нараства болшинството от жители, които са извънредно недоволни от политиката на общината, даже са ядосани и гневни. " Расте прогресивно броят на жителите на столицата, които се убеждават, че аргументите за техните жилищни и битови проблеми нямат справедлив темперамент, а са разследване от умишлено провеждана политика ", установи той и добави: " Софиянци към този момент желаят освен това от това да имат добра работа и висока заплата. Изискват и държат на качеството на живот. Искат да се усещат добре и несъмнено и в своите домове, и в пространствата към тях. Готови са заедно и със мощ да се опълчват, когато се окупират зелените площи, когато сред домовете им израстват небостъргачи, когато не доближават местата в детските градини. Искат да дишат чист въздух, желаят качествено водоснабдяване. Искат чисти улици и организиран превоз. Искат техните представители в общината да работят транспарантно и почтено ". " Новото е, че към този момент не сме в изолираност, не сме сами в борбата за смяна на модела на ръководство на общината ", посочи водачът на столичните социалисти.

Паргов подчертава на това, че през миналия мандат, изключително през последната година, Българска социалистическа партия съумя да намерим общи тематики за единодушие с други общински фракции срещу политиката на ГЕРБ в общината. " Въпреки, че ГЕРБ удържа болшинство си в общинския съвет, в редица случаи успяхме да блокираме отрицателни решения, както и да прокараме други решения с положителен темперамент. Имахме и независими триумфи ", сподели още той.

" Това е нов политически миг, друг от до момента и триумфът зависи доста от метода, по който ще построим своята предизборна тактика и тактичност ", съобщи Паргов.

Според него има три условия за смяна на модела на ръководство на Столична община и в навечерието на акцията. " Първо, очистване на безспорната доминация на ГЕРБ в Столичния общински съвет. Второ, образуването на болшинство в идващия общински съвет, различно на ГЕРБ. Трето, определен кмет, подкрепящ и изпълняващ програмата на новото болшинство ", сподели Паргов.

Председателят на Българска социалистическа партия – София обърна внимание на това, че няма за какво да се заблуждаваме, че акцията ще бъде почтена, че ще се води с честни средства и по разпоредбите на демократичните общоприети. " Стана ясно, че ще бъде извънредно мръсна, безскрупулна, даже брутална. Тя към този момент стартира по този метод ", установи той.

" Не би трябвало по никакъв мотив да позволим да се отмести вниманието от общинската корупция и злоупотребите с парите на данъкоплатците, от разхищенията на общинския бюджет и за другарските кръгове, облагодетелствани от общинската администрация. Трябва да стане безкрайно ясно, че смисълът на нашата битка е точно смяната на тази политика, обърна се Паргов към делегатите - И, несъмнено, да използваме всеки комфортен случай да представяме нашите концепциите и решенията, които предлагаме, нашата философия за ръководството на общината ".

" След днешното съвещание на Градската конференция би трябвало поемем към предизборната акция единни и сплотени. Това ще бъде доста значим знак към обществото. Защото единствено тогава можем да претендираме да бъдем съединителен център на лявото пространство. Да дадем своя принос за консолидацията на всички, които желаят смяната в столицата ", сподели още той.

" Волята за триумф би трябвало да бъде водеща. Всичко останало да остане на назад във времето. Целта е ясна. Нужна е готовност, която да докара до постигането й. Сигурен съм, че сполуката ни чака в края на тунела. Стига да имаме предпочитание, кураж и религия, че можем да стигнем до там ", безапелационен беше Калоян Паргов.

" Ето за какво на Българска социалистическа партия й би трябвало символна победа. А тя може да е в София. Столицата е мястото, където можем да нанесем решителен удар върху модела на ръководство на ГЕРБ и да покажем, че парите на данъкоплатците, българските и европейските, може да се харчат заслужено и дейно ", съобщи той.

" Убеден съм, че никой в тази зала няма подозрение, че единствената опция, посредством която можем да нанесем този решителен удар на ГЕРБ в София, е Мая Манолова. 30 години не успяхме да създадем пробив в столицата. Трябва да си създадем изводите от досегашния си опит и да покажем, че сме си научили урока. Манолова има капацитета да активизира гласоподаватели, които до момента не са ни подкрепяли ", обърна се ръководителят на Българска социалистическа партия – София към делегатите.

Той напомни, че през 2016 година Българска социалистическа партия беше изправена пред сходна алтернатива - партиен или непартиен претендент за президентските избори. " Преглътнахме партийното си его и постигнахме победа. Така беше тогава, по този начин може да бъде и в този момент ", безапелационен бе Калоян Паргов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР