Нашата кампания за валидация на картите в наземния транспорт ще

...
Нашата кампания за валидация на картите в наземния транспорт ще
Коментари Харесай

ЦГМ: Валидирането на картите в наземния транспорт е важно


„ Нашата акция за валидация на картите в наземния превоз ще продължи, без значение от решението на Столичния общински съвет (СОС). Това е значимо както за застраховката на пасажера, по този начин и за информацията, която събираме за навиците на пътешестване на столичани “. Това сподели пред bTV Димитър Дилчев, изпълнителен шеф на Центъра за градска подвижност (ЦГМ).

Очаква се идващия месец СОС да при липса на валидация на месечна или годишна карта за градския превоз в София след големия публичен напън. Омбудсманът Диана Ковачева пък упорства за връщане на едномесечната карта за една линия. Има и за възобновяване на тази карта .

От началото на новата година започнахме да използваме нови в градския превоз в София . От 1 януари не се продават талони по 12 лева за 10 пътувания и не се зареждат карти за метрото на същата цена за едно пътешестване – 1,20 лева Който има талончета от хартиена билети, може да ги употребява до 1 март, а заредените карти за 10 пътувания в метрото – до 31 март.

Директорът на ЦГМ подсети, че има алтернатива за пазаруване на билет в наземния транспрот и в метрото с банкова карта. При потребление на банкова карта първите две пътувания за деня се таксуват по 1,60 лева, третото – по 1,40 лева, а всяко последващо е гратис.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР