Наша е отговорността, моментът е исторически, подхвана проф. Ангелов и

...
Наша е отговорността, моментът е исторически, подхвана проф. Ангелов и
Коментари Харесай

Ангелов за пандемията: Наша е отговорността, моментът е исторически

" Наша е отговорността, моментът е исторически ", подхвана проф. Ангелов и продължи:

" Този миг слага пред нас огромни провокации - би трябвало да поставим старания, с цел да се превърнем в тези водачи, които българските жители чакат да имат. Нямаме друга опция, с изключение на да се оправим. Не желая хората да ме обичат. Искам да бъда потребен и да усещам задоволство като доктор. Само тогава ще дремя умерено ", отсече Ангелов за край.

Спорно е какъв брой бяга от предизборната акция здравният министър и от пропагандното говорене в руслото на " ние сме доста виновни ", " оправяме се ", " вършим всичко допустимо " и " работим ". Иначе евентуално никой няма да остане сюрпризиран, че в огромна част от отговорите на проф. Ангелов на журналистическите въпроси липсваше конкретика.

Тоест към момента не е ясно при какви критерии какви ограничения се постанова. За следващ път обаче чуваме, че те се наблюдават на 12-часова и 14-дневна база. Но за стойности и конкретика още веднъж не стана дума. И тук обаче здравният министър не пропусна да съобщи: Винаги сме казвали истината, не премълчаваме нищо. Сиреч - виновни са, в случай че някой към момента не е схванал.

" Числата изискват това цялостно затваряне. Оказа се, че английският вид на вируса е по-трудно контролируем. Появиха се нови варианти, за голяма наша наслада към момента са недоказани в нашата страна. Всеки ден този дребен вирус ни изненадва с държание и метод на разпространяване. От нас се изисква да вземем тези непопулярни ограничения ", отсече още Ангелов.

Брифингът през днешния ден бил най-трудният, жалва се още здравният министър. Причината - трябвало първо да убедят хората, че ограниченията са наложителни и са такива, че да се щади оптимално " душeвността и достолепието на хората ", каквото и да значи това. Но другояче - сложен бил този баланс.

Проф. Ангелов сподели и още нещо забавно - Разпространението на вируса няма да бъде спряно. Ще го забавим. Единственото, което може да го убие е имунизацията. Тя е вярата на хората. Дотогава ще сменяме концепции, тактики. Няма верен модел. Всичко, което беше казано досега, доста бързо рухна и то освен при нас.

Но другояче българският модел бил най-правилен, към тази позиция здравният министър продължава да се придържа.

Ангелов съумя да прокара и думите на Апостола в някакъв собствен вид. Дела трябвали, а не думи. Нямало смисъл от приказки.

До края на деня ще стане ясно какво се случва с имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca. Проф. Ангелов уточни, че след мнението на Европейската организация по медикаментите здравните управляващи у нас ще излязат със заповед по отношение на имунизацията с препарата на Оксфордския университет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР