Наш професор направи любопитен коментар на най-актуалната новина в родната

...
Наш професор направи любопитен коментар на най-актуалната новина в родната
Коментари Харесай

Проф. Киров: ПП заеха мъжка позиция по отношение на ГЕРБ

Наш професор направи любопитен коментар на най-актуалната вест в родната политика.

Първите и вторите на изборите най-вероятно не приказват, тъй като не се усещат спечелили. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия конституционалистът проф. Пламен Киров.

Имаме същото като на предходните избори, само че малко по-различно, добави той.

В коментар за оповестената позиция на " Продължаваме промяната ", че няма да поддържа кабинет с мандат или с присъединяване на ГЕРБ - СДС, проф. Киров сподели: " Виждам добра вероятност за 50-то Народно заседание. Това, което чухме, е една мъжка позиция ".

Победителите от ГЕРБ заявяват, че няма да създадат коалиция с БСП и " Възраждане ". Остават ДПС и " ИТН ", само че там май не доближават гласовете, с цел да бъде излъчен кабинет. В 49-то Народно заседание най-вероятно ще се повтори същото като в предходното Народно заседание, с дребни вариации, разяснява той, написа novini.bg.

Конституционалистът обясни, че имената на новите депутати ще бъдат оповестени на 11 април и на 12-ти президентът може да свика Народното събрание. Срокът, който дава Конституцията, е едномесечен, само че той може да свика Народното събрание и след Великденските празници, сподели проф. Пламен Киров.

Според него желанието на президента да свика бързо Народното събрание е за да бъде признат закон за държавния бюджет, тъй че идващото служебно държавно управление да може да построява своите политики въз основата на един добър държавен бюджет.

По думите му служебното държавно управление е добър вид за ръководство на страната при липса на постоянен кабинет. Служебни държавни управления правят по-добра работа от някои парламентарни държавни управления. Не бива да търсим виновността за служебните държавни управления в президентската институция. Това е алтернативата на това, че Народното събрание не може да излъчи позиция, сподели още проф. Киров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР