Населението на Донецк излезе по улиците, за да отпразнува признаването

...
Населението на Донецк излезе по улиците, за да отпразнува признаването
Коментари Харесай

Донецк отбелязва указа на Путин с фойерверки |

Населението на Донецк излезе по улиците, с цел да отпразнува признаването на независимостта на самопровъзгласилите се Донецката и Луганската национална република от страна на Русия, заяви РИА Новости и други държавни съветски медии. Хората развяваха трикольори и изстрелваха фойерверки. Според публицисти хората на площада са най-вече тридесет.

The Russian MoD’s Zvezda network published this video of fireworks in Donetsk after Putin’s announcement.
— Rob Lee (@RALee85)

На централния площад в града бяха инсталирани високоговорители, които излъчваха речта на Путин. В края на обръщението му тълпата радостно извика " Русия " и се поздрави. След това започнаха празничните фойерверки на фона на съветския народен химн, заяви РИА Новости. 

Downtown Donetsk right now. That`s about three dozen Ukrainian provocations right there
— Alec Luhn (@ASLuhn)

По-рано ръководителите на републиките Денис Пушилин и Леонид Пасечник се обърнаха към съветския водач с молба да признае независимостта на ДНР и ЛНР. След това, в телевизионно послание Путин се обърна към съветските жители и издаде укази за признание на суверенитета на Донецката и Луганската национална република. Те би трябвало да бъдат утвърдени и от съветския парламент, което ще стане на следващия ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР