Насекомите бягат от етерични маслаСъс затоплянето на времето и разходките

...
Насекомите бягат от етерични маслаСъс затоплянето на времето и разходките
Коментари Харесай

Домашни средства срещу бълхи

Насекомите бягат от етерични масла
Със стоплянето на времето и разходките на открито бълхите, пренасяни от домашните любимци, стартират да щъкат и из домовете. За да се отървем от тях, оказват помощ разнообразни репеленти, приготвени с оцет или етерични масла от розмарин, лавандула, мента, евкалипт. Повечето средства работят и против кърлежи. 

Оцет и вода

Смесете 3 елементи вода и 1 част бял или ябълков оцет. Напръскайте или намажете козината на домашния любим, като авансово се убедите, че животното няма рани или драскотини и пазете очите му. Постепенно увеличавайте концентрацията на оцета до съответствие с водата 1:1. С оцет можете да напръскате и жилищните пространства. 

Лимонова трева и розмарин

Кипнете малко вода и към нея прибавете няколко стръка розмарин и 10 капки етерично масло от лимонова трева. Охладете, прецедете и напръскайте у дома и козината на вашето куче или котка.

Готварска сол

Поръсете щедро килимите и пътеките с готварска сол, като я натъркате във влакната с четка или метла. Оставете да престои най-малко едно денонощие и минете с прахосмукачка, която безусловно изчистете на открито. Повтаряйте на всеки 3 дни, защото солта убива единствено възрастните инсекти, не и ларвите. Подът и мястото, където спи домашният любим, се измиват също със солена вода.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР