Насърчаването и сътрудничеството на висшите училища с научни организации из

...
Насърчаването и сътрудничеството на висшите училища с научни организации из
Коментари Харесай

Внедряване на новите знания и иновации в образователните програми – акцент на българската позиция в Париж

Насърчаването и съдействието на висшите учебни заведения с научни организации из цяла Европа и внедряването на новите познания и нововъведения в просветителните стратегии бяха акцентите в позицията на България на неофициалната среща на министрите на висшето обучение, научните проучвания и нововъведенията.

Министерският съвет утвърди резултатите от присъединяване на Република България в срещата, която се организира в интервала 24- 25 януари 2022 година в Париж, Франция.

По време на събитието беше подчертана също нуждата от спомагателни старания от страна на висшите учебни заведения и научните организации, както и на локалните и националните управляващи за битка с подправените вести и въобще дезинформацията, основана на псевдонаука.

Представена беше информация за основаването на Научноизследователски институт в региона на компютърните науки, определянето на българските висши учебни заведения с най-голям теоретичен потенциал като „ проучвателен “ и предстоящата за тях поддръжка по осъществяване на Стратегически научноизследователски и иновационни стратегии (Strategic R&I Agenda) посредством Плана за възобновяване и резистентност.

Укрепването на транснационалното съдействие сред университетите за бъдещето на Европа беше тематиката, по която се организира спор сред министрите в границите на срещата. Българската позиция беше показана от проф. Генка Петрова-Ташкова, заместник-министър на образованието и науката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР