НАСА започна финален и критично важен двудневен тест на огромната

...
НАСА започна финален и критично важен двудневен тест на огромната
Коментари Харесай

НАСА тества най-голямата космическа ракета в историята

НАСА стартира заключителен и сериозно значим двудневен тест на голямата ракета Space Launch System, която ще има за цел да транспортира хора до Луната, предава Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Тестовете са крайна "генерална подготовка " преди задачата Artemis 1 това лято. Тя е планувана като полет до Луната без екипаж. Първото кацане на хора на Луната от 1972 година насам по проект би трябвало да се реализира не по-рано от 2026 година

„ Отброяването е в ход “, заяви галактическата организация в своя блог.

Данните от теста ще бъдат употребявани за установяване на датата на пускане на Artemis 1. Според НАСА първият комфортен прозорец за изстрелването на ракетата може да е през май.

Очаква се 98-метровата ракета да бъде най-мощната в историята. Тя беше пусната в стартовия комплекс 39B в галактическия център Кенеди във Флорида преди към две седмици.

Тестовите стадии ще бъдат оповестени в блога на НАСА.

За разлика от предходните проби обаче, в този момент НАСА няма да разреши на обществеността да слуша диалозите на чиновниците си от боязън, че може да изтече сензитивна информация, която да бъде употребена от страни, разработващи ракети с огромен обхват.

Новата ракета на НАСА е аналог на балистичните ракети, които пък са цел на отбранителните комплекси на доста страни по света.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР