НАСА успя да изстреля ракетата Артемис към Луната. На сайта

...
НАСА успя да изстреля ракетата Артемис към Луната. На сайта
Коментари Харесай

НАСА успя да изстреля ракетата „Артемис” към Луната

НАСА съумя да изстреля ракетата „ Артемис ” към Луната. На уеб страницата на галактическата организация бяха изписани по минути стадиите от третия опит за стрелване на ракетата.

„ Прекъсване на главния стадий на главния мотор, приключено делене на главното равнище ”, пишат от центъра.

“Прекъсването на основния мотор на главния стадий на системата за изстрелване на космоса е приключено и главният детайл се е отделил от междинния стадий на криогенно задвижване и галактическия транспортен съд Orion. Следващият значим стадий е разгръщането на слънчевите масиви на Orion, планувано да стартира почти 18 минути след изстрелването ”, се споделя в известието.

Изтичане на гориво попречи на първите два опита за изстрелване на ракетата за полети до Луната през лятото. След това плануваният тест бе отсрочен поради урагани в региона на стартовата площадка в Кейп Канаверал, щата Флорида.

Ракетата, висока 98 метра, бе заредена с близо 3,7 милиона литра водородно гориво, когато бе открито приключването, само че казусът бе решен бързо. От НАСА оповестиха, че чакат към 15 000 души да се събират в галактическия център “Кенеди ” за пробния полет и хиляди фенове да следят изстрелването от плажовете и пътищата към центъра.

Очаква се първият тестов полет на ракетата да продължи три седмици. Целта на НАСА е да ревизира действието на топлинния щит на ракетата при повторното й нахлуване в земната атмосфера. Мисията съставлява първата стъпка на американската галактическа организация за създаване на трайно наличие на Луната и придобиването на скъп опит за бъдещо пътешестване до Марс.

Вместо да се приземи на Луната, галактическият уред ще заеме далечна орбита, навлизайки на 40 000 благи (64 000 км) оттатък далечната страна – по-далеч от всеки различен населен галактически транспортен съд до момента. Накрая “Орион ” ще се насочи към противоположния стадий от своето пътешестване. При прекосяването през атмосферата топлинният щит на капсулата ще би трябвало да издържи на температура, на половина по-висока от тази на повърхността на Слънцето. Мисията ще продължи общо 25 дни и половина, като ще се спусне в Тихия океан на 11 декември.

Програма “Артемис ” планува през 2024 четирима астронавти да пътуват до Луната, а през 2025 година двама астронавти да стъпят на повърхността й.

Астронавти на НАСА извършиха задача на Луната през декември 1972 година, след което стратегия “Аполо ” бе прекратена.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР