НАСА се готви да изстреля космически апарат през май, който

...
НАСА се готви да изстреля космически апарат през май, който
Коментари Харесай

НАСА се готви да изследва сърцето на Марс

НАСА се готви да изстреля галактически уред през май, който ще изследва вътрешността на Марс, заяви PhysOrg. Сондата " ИнСайт " (InSight - Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and heat Transport) е стационарен спускаем уред. Това ще е първата задача, отдадена на проучването на вътрешността на планетата в дълбочина.


" ИнСайт " е като научна машина на времето, която ще върне информация за най-ранните стадии на образуването на Марс преди 4,5 милиарда години - сподели основният откривател на задачата Брус Банерт. - Тя ще ни помогне да научим по какъв начин се образуват скалистите галактически обекти, като Земята и Луната, даже планети в други слънчеви системи ".

Сондата е оборудвана с доста чувствителни принадлежности, в това число и сеизмометър, за които е нужен стационарен уред, от който те деликатно да бъдат конфигурирани на повърхността на Марс и под нея. Като изследват вътрешността на Марс, експертите се надяват да схванат до каква степен разнообразни са кората, мантията и ядрото на планетата от земните. В задачата вземат участие с разнообразни принадлежности Франция и Германия.

Изстрелването на сондата " ИнСайт " е планувано за 5 май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР