НАСА отлага за неопределено време първия полет на космическата ракета

...
НАСА отлага за неопределено време първия полет на космическата ракета
Коментари Харесай

НАСА отложи първия тест на ракетата за Луната

НАСА отсрочва за неопределен срок първия полет на галактическата ракета SLS, оповестява Engadget. "Генералната подготовка " трябваше да бъде направена още при започване на месеца, само че беше отменяна три пъти.

"Репетицията " съставлява осъществяване на цялата предстартова процедура преди полета, което включва зареждане с гориво и цялостна инспекция на всички системи. От края на март ракетата SLS е на площадката за изстрелване на Космическия център "Кенеди " във Флорида. На нея е инсталирана и капсулата Orion.

Проверките преди теста откриват проблеми, като последният опит беше на 14-ти април. Тогава е открит теч на водород от един от горивопроводите от кулата до ракетата.

Първоначално НАСА смяташе да в профил казуса на място и да направи нов опит за теста на 21-ви април. В следствие обаче организацията реши да анулира процедурата и да прибере ракетата в хангар.

НАСА разяснява, че един от доставчиците на азот би трябвало да извърши възобновяване на оборудването си отвън рамките въз основата. През това време организацията е решила да се възползва от прозореца и да прибере ракетата, с цел да в профил както теча на гориво и да поправи повреден клапан.

Агенцията ще преразгледа графика и ще разгласи решението си по-късно в понеделник. Поредното отсрочване може да се отрази на целия график на задачата Artemis 1, който да се отсрочи в допълнение във времето. Artemis 1 би трябвало да сложи началото на поредност полети до Луната, които да завършат с изпращане на хора до там.

SLS е ново потомство галактическа ракета и забавянето на плана не е огромна изненада. Агенцията е уверена в триумфа на задачата и че ракетата ще полети. Агенцията обаче не желае да прибързва работата и ще отдели колкото време е нужно, с цел да открие и в профил всички проблеми преди полета.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР