НАСА обяви конкурс за създаването на виртуален модел на робот,

...
НАСА обяви конкурс за създаването на виртуален модел на робот,
Коментари Харесай

НАСА дава 1 милион долара награда за робот, който да работи на Марс

НАСА разгласи конкурс за основаването на виртуален модел на робот, предопределен за бъдещи полети до Марс. Победителят ще получи премия от 1 милион $ (NASA Space Robotics Challenge).

За основа е препоръчано да бъде взета създадената от НАСА версия на „ Робонавт-5 “. Участниците в състезанието ще би трябвало да научат своите виртуални модели да се оправят с редица задания, пресъздадени в лабораторни условия на Земята. Става дума за дейности в спешна обстановка на галактическия транспортен съд при спиране на връзката с нашата планета.

Обикновените роботи, с които сме привикнали на Земята, са непригодни за работа в открития космос поради ниските температури и извънредно неподходящите условия на Червената планета. Поради тази причина учените предлагат да се употребява правилото на еластичността вместо хидравликата, която ръководи актуалните роботи.

Регистрацията за състезанието стартира във вторник. Квалификационният стадий ще протече от средата на септември доникъде на ноември, а имената на финалистите ще бъдат оповестени през декември. Те ще се състезават от януари до началото на юни 2017 година, като спечелилият ще бъде разгласен в края на същия месец.

НАСА има намерение да реализира първия пилотиран полет до Марс в средата на 30-години на този век благодарение на кораба „ Орион “ и на ракетата-носител SLS. (БТА)

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР